Top 5 stranden van Lanzarote

Waar vind je de vijf mooiste en leukste stranden van Lanzarote? Wij hebben de vijf beste stranden van Lanzarote op een rijtje gezet.

1) Playas de Papagayo

Niet één strand maar een verzameling aan stranden: Playas de Papagayo. Deze prachtige zandstranden liggen ten oosten van de badplaats Playa Blanca en zijn alleen maar via onverharde wegen te bereiken. Je komt dan terecht bij fraaie zandstranden met helder water, die gelegen zijn tussen soms vrij hoge kliffen. Dit is de enige plek op Lanzarote waar naaktrecreatie toegestaan is.

2) Playa de Famara

De ligging van het dit strand is wat het mede zo uniek maakt. De hoge Famara kliffen bij het strand, de vele golven en de altijd aanwezige wind maken van dit strand dé surfspot van Lanzarote. Vanwege het ruwe uiterlijk is het strand ook erg geliefd onder wandelaars. Zonaanbidders zie je hier ook, maar in verhouding minder dan op meer beschutte stranden.

3) Playa Flamingo

Het kleinste strand van de badplaats Playa Blanca is ook meteen een erg leuk strand voor zonaanbidders en vooral voor gezinnen met kinderen. Het fijne zandstrand ligt redelijk goed beschit tegen de zee. Twee rotsmuren zorgen ervoor dat er een baai ontstaan is waar de stroming heerlijk rustig is. Direct aan het strand zitten enkele bars, winkels en restaurants.

4) Bajo de los Sables

Bij het grote publiek is dit strand minder bekend. Het gaat om een zandstrand waar ook veel rotsen te vinden zijn. Het zandstrand loopt heel geleidelijk de azuurblauwe zee in. Als er palmbomen bij zouden staan dan zou je je op een tropisch strand wanen. Bajo de los Sables ligt ten zuidoosten van het dorp Órzola.

5) Playa Grande

Dit strand staat ook bekend als Playa Blanca. Dat is echter verwarrend vanwege de gelijknamige badplaats in het zuiden van Lanzarote. Vandaar dat Playa Grande de tegenwoordig gebruikte naam is. Dit strand wordt gezien als het vrij grote hoofdstrand van Puerto del Carmen. Een strand met alle voorzieningen die je nodig hebt en gelegen bij het centrum van de belangrijkste badplaats van het eiland. Als je met de auto moet komen is het wel wat lastiger parkeren hier.

Meer stranden van Lanzarote ontdekken? Klik hier!Plaats een reactie