Top 5 uitzichten op de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is waarschijnlijk de meest gefotografeerde toren ter wereld. Het stalen bouwwerk wordt dagelijks op duizenden manieren vastgelegd met de camera. Maar wat zijn nou de beste plekken om van een uitzicht op de Eiffeltoren te genieten? Van waaruit kun je de Eiffeltoren prima vastleggen waarbij de toren onderdeel blijft van Parijs en je niet alleen de Eiffeltoren op de foto zet?

Wij hebben onze top 5 uitzichten op de Eiffeltoren vastgelegd:

  1. Tour Montparnasse. Vanaf het dak van de ruim tweehonderd meter hoge Tour Montparnasse heb je een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren. Een hoger publiek uitzicht op de Eiffeltoren vind je niet in Parijs. De entree bedraagt € 14,50 voor volwassenen. Als je geen tegenlicht wilt hebben dan bezoek je Tour Montparnasse het beste in de ochtend.
  2. Arc de Triomphe. Zodra je de 284 traptreden naar het dak van dit monument hebt beklommen, wordt je getrakteerd op een overweldigend uitzicht over de Eiffeltoren, de vele boulevards en de rest van Parijs. Een volwassene betaalt € 9,50 voor dit uitzicht.
  3. Trocadero. Een zeer populaire plek om van de Eiffeltoren te genieten is Trocadero. Met de metro kun je gemakkelijk naar het gelijknamige metrostation reizen om daarna vanaf een mooie afstand van het uitzicht op de Eiffeltoren te genieten. Dit uitzicht kost je helemaal niets.
  4. Notre Dame de Paris. Als je het dak van deze indrukwekkende gotische kathedraal bezoekt dan kijk je over de Seine en de vele huizen van Parijs naar de Eiffeltoren, terwijl je rechts in beeld de zakenwijk La Défense goed ziet liggen. De zuidtoren is via 387 traptreden te bereiken, er is geen lift aanwezig. De prijs voor dit uitzicht bedraagt € 8,50 voor volwassenen.
  5. Dakterrassen van Printemps en Galeries Lafayette. Deze twee warenhuizen bieden misschien niet het allermooiste uitzicht op de Eiffeltoren vanwege de afstand, maar wel een uitzicht vanaf een hoger standpunt dat helemaal gratis is.

Hotel

De duurste oplossing om de Eiffeltoren op je vizier te krijgen is een hotelkamer boeken met een goed uitzicht op hét symbool van Parijs. In een stad waar een normale hotelkamer al redelijk aan de prijs is, betaal je voor een goede kamer met een mooi uitzicht op de Eiffeltoren vaak al helemaal de hoofdprijs. Of je dat er voor over hebt is een persoonlijke afweging.Plaats een reactie