Top 5 vakantieplaatsen op Cyprus

Eén van de populairste vakantiebestemmingen in het Middellandse Zeegebied is ongetwijfeld Cyprus. Nog niet zo lang geleden in het nieuws als alweer het volgende land dat moeite had om de economische crisis te overleven. Nu wordt het land natuurlijk geholpen door Europa, net als andere landen, maar beter is natuurlijk om de economie te stimuleren door een bezoekje te brengen aan dit prachtige Eiland. Speciaal voor deze mensen hebben wij een top 5 samengesteld met de meest interessante plaatsen .

Paphos
De winnaar van onze top 5 is Paphos. Deze havenstad heefteen aantal bezienswaardigheden die je moet hebben gezien. Zo is er de Rots van Aphrodite die net voor de kust van deze prachtige oude stad ligt. Er zijn ook enkele musea, het Fort in de haven en ook het Troodosgebergte is goed niet ver weg.

Ayia Napa
Speciaal voor de zonaanbidders is Ayia Napa onze nummer twee in deze top 5. Cyprus is namelijk niet alleen cultuur en natuur, maar ook stranden mogen niet ontbreken. Dit van oorsprong kleine vissersdorpje ligt in het zuidoosten van het eiland en heeft meerdere mooie witte stranden. Bovendien vind je hier ook een prachtig uit marmer opgebouwd klooster. Ayia Napa staat vooral bekend om het uitgaansleven, waardoor er vrij veel jongeren hun vakantie vieren.

Polis
Met zijn mooie stranden mag Polis natuurlijk ook niet ontbreken en is wat ons betreft de nummer drie. Polis betekent ook ‘stad’ in het oud Grieks. Dit stadje is in het noordwesten van Cyprus en ligt aan een baai. De natuur is adembenemende en de stad zelf heeft een rijke en oude cultuur. Een ideale bestemming voor natuur- en cultuurliefhebber die zo nu en dan ook de zon willen aanbidden.

Larnaca
De nummer vier is wat ons betreft Larnaca. Deze havenstad ligt in het zuiden van het eiland en heeft voor elk type toerist wel iets te bieden. Een prachtige promenade, vele stranden, de Bekir Pasha Aquaduct en het zoutmeer zijn slechts enkele bezienswaardigheden die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Limassol
Deze vrij grote havenstad in het zuiden van Cyprus is wat ons betreft de nummer vijf in dit lijstje. Deze stad ademt een rijke geschiedenis waarin meerdere culturen samenkomen. Hier vind je zowel kerken als moskeeën . Dat is ook niet zo raar als je bedenkt dat deze stad al ruim 4000 jaar door mensen wordt bezocht. Een mix van cultuur en alle voordelen van een grote stad vind je hier.Plaats een reactie