Top 5 Zeeuwse attracties

Vijf attracties die de moeite waard zijn tijdens je vakantie in Zeeland.

Veel mensen die een vakantie opteren in eigen land kiezen voor een verblijf aan de Zeeuwse kust. Niet zo raar als je bedenkt dat hier gemiddeld de meeste zonuren zijn en bovendien heeft de provincie ook een uitgebreide kustlijn. Lekker uitwaaien aan de kust kan dus zeker in deze provincie. Toch is  er meer dan alleen zon zee  en strand. Er zijn tal van andere activiteiten te ondernemen. In top vijf hebben wij enkele attracties vermeld die je zeker wilt zien wanneer je in de provincie van Michiel de Ruyter en Johnny Hoogerland bent.

Watersnoodmuseum
Om de provincie en haar inwoners goed te begrijpen is het goed om te weten wat er zich in de recente geschiedenis heeft afgespeeld. Voor Zeeland is de recente geschiedenis nog altijd een open wond die maar langzaam heelt en een groot litteken achter laat. In het plaatsje Ouwerkerk krijg je een beeld van deze grote ramp door een bezoek te brengen aan het museum dat speciaal is ingericht ter nagedachtenis van de watersnoodramp.

Deltapark Neeltje Jans
In het verlengde de waternoodramp zijn er uiteraard stappen ondernomen die moeten perverteren dat een dergelijke ramp nog eens kon gebeuren. Het plan was om ervoor te zoregen dat men het water beter de baas was. Dit heeft geresulteerd in het Deltaplan. Door de gehele provincie werden de dijken verbeterd en ingenieuze waterkeringen ontwikkeld, bekend onder de naam Deltawerken. Op Neeltje Jans ligt het Deltapark, een themapark waar de deltawerken centraal staan. Ook zijn hier zeehonden, zeeleeuwen en andere waterdieren te vinden.

Het Veerse Meer
Zeeland is niet alleen maar zee en kust, er is ook het Veerse meer te vinden. Dit meer is ontstaan als gevolg van de Deltawerken. Het Veerse gat werd toen afgedamd en hierdoor ontstond een brakwatermeer van ongeveer 22 kilometer in lengte. Tegenwoordig is het Veerse meer een ideale plek voor watersporters. Het zoute water zorgt ook voor een unieke flora en fauna in het meer. Zo vind je hier nog de Zuiderzeekrab, het palingbrood en de trompetkalkkokerworm. In de omgeving zijn leuke plaatsen te vinden waardoor het hier goed vertoeven is.

Concert at Sea
Inmiddels is ‘Concert at Sea’ niet meer weg te denken als een prachtige Zeeuwse traditie. Dit festival vindt jaarlijks plaats in Brouwersdam. Het is nog een vrij recent evenement, maar jaarlijks trekt het meer bezoekers en de Line Up bevat ook altijd een aantal goede buitenlandse namen en natuurlijk de Nederlandse top. Inmiddels duurt het Festival al twee dagen en kunnen de bezoekers zich vermaken met bands als Bastille , De Dijk, Ilse de lange, Bløf en nog veel meer klinkende namen. Ongetwijfeld de meest recente topper van Zeeland.

Stoomtrein Goes Borssele
De naam zegt het al. Het is leuk om eens te beleven hoe het is om op een stoomtrein te zitten. Bovendien brengt de route van Goes naar Borssele je langs mooie plekjes in Zeeland. Het is toch heerlijk om in te stappen, lekker te gaan zitten en al het moois aan je voorbij te zien komen. Je komt langs plekken waar je normaal nooit komt en daardoor zie je stukjes Zeeland die je normaal nooit had kunnen aanschouwen. Lekker fijn met de trein.Plaats een reactie