Topbestemming Rotterdam

Vergeet steden zoals Barcelona, Londen of New York. Voor één van de meest interessante steden van 2014 kun je gewoon in Nederland blijven, want volgens de toonaangevende reisgidsen Rough Guides behoort onze eigen havenstad Rotterdam tot de tien meest spannende steden dit jaar.

Rotterdam dankt deze positie aan de vele nieuwe projecten die afgerond zijn of dit jaar afgerond moeten worden, zoals het enorme bouwwerk De Rotterdam van architect Rem Koolhaas en de eind dit jaar te openen enorme Markthal. Wie Rotterdam van vroeger kent en er nu voor het eerst sinds jaren een bezoek aan zou brengen die zal inderdaad moeten erkennen dat de stad op het gebied van architectuur, cultuur en horeca een stuk gegroeid is. Rotterdam is uitgegroeid tot een moderne stad waar je je prima een lang weekend kunt vermaken. Wat het gebouw De Rotterdam bijdraagt voor de gemiddelde toerist is echter wel de vraag,

Rotterdam deelt de top 10 met de volgende plaatsen: Rio de Janeiro, Sarajevo, Liverpool, Umea, Lviv, Marseille, Almaty, Glasgow en Portland.

Bekijk hier de top 10 steden voor 2014.Plaats een reactie