Tossa de Mar

Catalonië is een geliefde vakantiebestemming. Natuurlijk door plaatsen Barcelona en Gerona. Dit soort steden hebben tal van bezienswaardigheden op zich, maar ook de cultuur is zeer bekend. Namen als Gaudi, Dali en Pablo Picasso hebben hier hun sporen achtergelaten. Naast deze factoren ligt Catalonië ook aan de Middellandse Zee, Costa Brava. Vele badplaatsen mogen hier jaarlijks hun gasten ontvangen. Eén van de meest in het oog springen badplaatsen is Tossa de Mar.

Binnenstad
Naast dat het een aangename badplaats is, is de kenmerkende binnenstad van Tossa de Mar zeker een rede om de badplaats te bezoeken. Het is een prachtige oude Typisch Catalaanse badplaats. Kenmerkende gebouwen  vaak met platte daken en mooie ronde torentjes nog met een middeleeuwse stadsmuur. De binnenstad is alleen te voet te bezichtigen door de vele smalle straatjes waarin auto’s niet kunnen komen.

Stranden
Natuur lijk mag er bij een badplaats aan de Middellandse Zee geen gebrek zijn aan stranden waar je lekker kunt genieten van zon en Zee. Zo zijn er in Tossa de Mar ook voldoende stranden met veel voorzieningen voor badgasten. Brede stranden, strandtenten, boulevards en hotels zijn aan de kust vinden.

Ligging
Ook de ligging van Tossa de Mar is goed. Zo zijn de beroemde jongeren badplaatsen zoals Llorrett de Mar. Ook Barcelona is slechts op een uur rijden afstand. Terwijl de puberkinderen eens lekker de puber kunnen uithangen in Lloret, kunnen de ouders lekker genieten van een dagje Barcelona. Tossa de Mar ligt mooi centraal om veel locaties aan de Costa Brava aan te doen.

Hou je dus van een afwisselende vakantie waar het hele gezin zich kan vermaken, dan is Tossa de Mar een uitstekende uitvalsbasis om te vertoeven.Plaats een reactie