Tradfest

Dublin is ongetwijfeld één van de leukste steden van Europa en ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Een bezoek aan de hoofdstad van Ierland geeft je de kans om te proeven van de typische Ierse cultuur. De stad is vooral bekend om zijn  bezienswaardigheden zoals Trinity College, de Guinnessfabriek, de grootste stadsdierentuin van Europa of de Kilmainham Gaol gevangenis waar je een beeld krijgt van hoe de gevangen leefden tijdens de Ierse revolutie. Bovendien is deze karakteristieke gevangenis vaak gebruikt in films en muziekclips, zoals ‘A celebration’ van U2 en de film ‘The Italian Job’.

Templebar
Tempelbar is ongetwijfeld het uitgaanscentrum in Dublin. Deze regio telt vele leuke restaurants, pubs en andere uitgaansgelegenheden. Bovendien is kunst en cultuur terug te vinden op elke straathoek van deze wijk. Tempelbar biedt je de gelegenheid om leuke designwinkeltjes te bezoeken, ergens een lekkere typisch Ierse maaltijd te benutten om vervolgens ergens in een pub te gaan zitten met een lekker glas Iers bier of Whiskey. En als je daarna nog zin hebt om nog iets  te doen, zijn er ook nog genoeg clubs om tot in de kleine uurtjes door te gaan.

Tradfest
Naast deze permanent aanwezige vormen van vertier, is er in de periode van 22 tot 26 januari een leuk festival in de wijk Templebar. De leukste plek van Dublin is dan ongetwijfeld deze wijk. Het Tradfest duurt vijf dagen en vijf nachten en is kenmerkend om het typisch Ierse karakter. Het festival wordt sinds 2006 georganiseerd en is in deze relatief korte periode enorm populair geworden met jaarlijks zo’n 60.000 bezoekers.

Ervaar het zelf
Ervaar zelf het leukste festival van Dublin! De Ierse hoofdstad is goed bereikbaar vanuit Nederland en België en door de vele goedkope vluchten die dagelijks vertrekken naar de Ierse hoofdstad. Ook is het in deze periode geen probleem om een hotelkamer te boeken tijdens het Tradfest. Beleef de warme Ierse cultuur en de Ierse winter en bezoek Dublin en het Tradfest.
Plaats een reactie