Bestemmingen — 17 maart 2013

Al sinds mensenheugenis worden ezels gebruikt om de mens te dienen en vooral te ontlasten. Met name in de woestijn van Noord-Afrika, waar veel ezels oorspronkelijk vandaan komen werden werden en worden veel ezels gebruikt.

Pas geleden troffen wij veel ezels tijdens onze trip in Marrakech. De straten in en om de oude Medina zijn zo smal dat er haast geen andere manier is om de winkels en bouwplaatsen te bevoorraden dan per ezel en wagen. Vaak zijn de ezels zwaar beladen en moeten zij veel gewicht verplaatsen op hun smalle pootjes. Vervolgens staan ze vaak uren op een zelfde plaats geduldig en nederig te wachten tot ze weer in beweging worden gezet. Dat de dieren nog altijd gebruikt worden is daar vanzelfsprekend. Maar de conditie waarin de ezels vaak verkeren zijn echt heel triest. Gelukkig zijn er steeds meer organisaties zoals The Donkey Sanctuary Nederland en Brook Hospital for Animals die zich inzetten voor een beter dieren-bestaan.

Tags: ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *