Transavia gaat passagiers uitzuigen

Charterpassagiers van Transavia moeten per 1 april 2014 gaan betalen voor het meenemen van ruimbagage. Deze regel geldt al sinds enkele jaren voor passagiers die een los vliegticket kochten bij Transavia, vanaf volgend jaar mogen ook de mensen die een pakketreis afnemen met daarin een Transavia-vlucht in de buidel tasten om een koffer in te mogen checken.

Deze maatregel zorgt ervoor dat de transformatie van een bijna full-service luchtvaartmaatschappij tot een lowcostairline steeds duidelijkere vormen aan gaat nemen. Dat je geen krantje meer krijgt aan boord dat zal veel passagiers worst wezen. Dat je moet betalen voor een matige hap eten is men inmiddels ook gewend. Maar dat je als gezin met twee kinderen op een vakantie naar Kreta of Fuerteventura ook nog eens meer dan honderd euro tot bijna tweehonderd euro extra kwijt bent aan bagage + de zekerheid dat je bij elkaar zit (kost je 30 euro per enkele reis voor de stoelreserveringen) is erg zuur voor mensen die in deze zware tijden een vakantie bij elkaar hebben weten te sparen.

Natuurlijk heb je de keus of je wel of niet een koffer meeneemt. Op dit moment kun je voor een korte citytrip in veel gevallen met alleen maar handbagage vliegen. De limiet ligt op dit moment op 10 kilogram per passagier aan handbagage. Deze grans wordt toevallig tegelijkertijd met het invoeren van betaalde ruimbagage voor alle passagiers bij Transavia verlaagd naar 5 kilogram. Tenzij je wat ondergoed en schone sokken in een plastic tasje meeneemt is het bijna onmogelijk om onder die grens te blijven. Transavia dwingt daardoor het gros van haar passagiers om met ruimbagage te gaan reizen, zodat zij voldoende muntjes kunnen vangen.

Onbegrijpelijk dat een luchtvaartmaatschappij op deze wijze probeert haar klanten nog verder uit te gaan zuigen. Transavia is een stukje verder gezakt op de lijst van luchtvaartmaatschappijen waar ik mee wil vliegen. Niet omdat ik te beroerd ben om te betalen voor een dienst, wel de manier waarop men dit af probeert te dwingen. Foei, Transavia!Plaats een reactie