Tussenstop in Kuala Lumpur

Als je kiest voor een verre bestemming, wilt het nog wel eens gebeuren dat je ergens voor een dag strandt. Een bekende plek waar dit gebeurt is Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Letterlijk betekent de naam van deze stad ‘modderige samenloop van rivieren’ en anders dan deze naam doet vermoeden het is zeker geen straf om hier een dag te moeten verblijven.

Petronas Twin Towers
Sinds 1998 heeft Kuala Lumpur één van de meest bekende skylines ter wereld. Dit was namelijk het jaar dat de bouw van ‘Petronas Twin Towers’ werd voltooid. Tot oktober 2013 was dit het hoogste gebouw ter wereld. Een zeer kenmerkend architectonisch element is de verbinding tussen de twee torens op de 41e en 42e verdieping van het complex. Deze luchtbrug geeft biedt een spectaculair zicht over de Maleisische hoofdstad.

Winkelen
Tussen de Petronas Towers vindt je ook het grootste winkelcentrum van Kuala Lumpur. Suria KLCC, zoals dit gigantische winkelcentrum wordt genoemd, telt in totaal 400 winkels. Bovendien is het bezoek aan dit winkelcomplex prima te combineren met de nabij gelegen ‘Petronas Towers’. Op zich is je dag al redelijk gevuld, maar in totaal zijn er 66 winkelcentra in deze stad. Voor een ‘shop-aholic’ is dit dus het Walhalla.

Wat nog meer…
Behalve de winkelen en een bezoek aan het kenmerkendste gebouw van Kuala Lumpur, heeft de stad nog veel meer te bieden. Zo kun je er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan ‘China Town’ gesitueerd rond Petaling Street . In deze Chinese wijk waan je je even in geheel andere cultuur dan je gewend bent. Ongetwijfeld een leuke herinnering aan zo’n kort bezoek.  Daarna kun je weer lekker tot rust komen in het 92 hectare grote park de ‘Lake Gardens’ nabij het Maleisische parlement. Eigenlijk is zo’n kort verplicht verblijf in deze bruisende stad geen straf.Plaats een reactie