Uitverkoop in de Europese hoofdsteden

Traditiegetrouw staat de maand januari in het teken van de winteruitverkoop. Een prima excuus om er eens een weekendje tussenuit te knijpen en je voordeel over de grens te pakken. In de meeste Europese hoofdsteden is het heerlijk shoppen en je kunt het inkopen doen lekker afwisselen met culturele uitstapjes. We hebben op deze pagina een paar leuke hoofdsteden voor je op een rijtje gezet.

Londen

Eén van de favoriete uitverkoopbestemmingen is de Britse hoofdstad Londen. De uitverkoop in Londen begint meestal op Boxing Day wat voor ons Tweede Kerstdag is. Het gigantische warenhuis Harrords start haar uitverkoop meestal een dagje later. Veel grote warenhuizen vind je aan Oxford Street en Regent Street. Tijdens de winteruitverkoop lopen de kortingen op tot wel 70%, mede door de relatief korte reistijd is Londen dus een echte aanrader.

Parijs

De stad van de liefde, de lekkere luchtjes en van mode! De winteruitverkoop in de Franse hoofdstad Parijs begint in de tweede week van januari en loopt door tot de tweede week van februari. Gedurende deze periode worden er steeds hogere kortingen gegeven. Het is dus even afwegen wat je wilt. Voor de echte koopjes kun je het best zo laat mogelijk gaan, maar dat kan wel betekenen dat het aanbod erg klein is. Vooral aan de Champs Elysées vind je veel grote warenhuizen waar het heerlijk shoppen is.

Kopenhagen

Je zult het misschien niet verwachten, maar op dit moment is de Deense hoofdstad Kopenhagen één van de hipste steden in Europa. Tijdens de eerste maand van het jaar wordt de winteropruiming gehouden. In Kopenhagen moet je vooral aan de Strøget zijn. Deze winkelstraat staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan grote winkelketens waar uiteraard de typisch Deense merken ook goed vertegenwoordigd zijn. Kopenhagen ligt ook nog eens op maar twee uurtjes vliegen van Schiphol, dus je stapt `s ochtends in het vliegtuig en in de middag ben je al heerlijk aan het zoeken naar de meest aantrekkelijke koopjes.Plaats een reactie