Uniek loopevenement in Antwerpen

Op zondag 15 maart 2015 vindt er in Antwerpen een uniek loopevenement plaats: de CittA Antwerp Urban Trail. Deze urban trail maakt gebruik van alle facetten van de stad, waardoor er een geweldig parcours ontstaat. Het parcours zal een lengte hebben van 12 kilometer. Hoe het parcours er uit komt te zien is nog geheim. Het enige wat bekend is, is dat je vertrekt en finisht op Park Spoor Noord en dat je een stuk van 514 meter door een premetrotunnel mag lopen.

Wie de foto’s van de 2014-editie van Antwerp Urban Trail ziet die kan alleen maar enorm veel zin krijgen in dit uitdagende evenement. Ik overwoog nog eventjes om te gaan trainen voor de twaalf kilometer lange loop, maar zag dat alle 10.000 startplekken al vergeven zijn. Wie zich nu nog in wil schrijven is helaas te laat.

10.000 deelnemers krijgen de kans om 25m onder de grond, 514 meter af te leggen tussen de halte Stuivenberg en Willibrordus. Deze stations en tunnels werden in de jaren ’80 gebouwd en werden nooit gebruikt. Dankzij een samenwerking met De Lijn kan de CittA Antwerp Urban Trail dit jaar pronken met deze primeur.

Tom Meeuws, directeur De Lijn Antwerpen: ‘Tram en bus zijn straten en pleinen op wielen. De leukste manier om de stad te beleven. Ook in onze ondergrond bezorgen wij mensen graag een unieke belevenis, een kennismaking met een tunnel die we ooit in gebruik willen nemen. Omdat je er sneller door loopt, dan bovengronds. We hopen er zelf binnen een paar jaar door te kunnen rijden.’

Onderstaande foto’s die we van de organisatie hebben ontvangen geven een indruk van wat de CittA Antwerp Urban Trail een beetje inhoudt. Op de site www.cittaantwerpurbantrail.be lees je meer informatie over het evenement.

antwerp-urban-trail1

antwerp-urban-trail2

antwerp-urban-trail3Plaats een reactie