Vakantie aan de Costa Blanca

Spanje is een populaire bestemming voor veel vakantiegangers. Spanje is echter een groot land en daardoor ook veelzijdig. Het is onmogelijk om in één kort artikel Spanje als vakantiebestemming te beschrijven. Gelukkig is het land ook ingedeeld in allerlei regio’s. Eén van deze regio’s is de Costa Blanca. Wellicht dat dit een belletje doet rinkelen. Benidorm is één van de bekendste plaatsen in de regio aan de Middellandse Zee. Toch is de regio redelijk groot en heeft het nog meer te bieden.

Elx
Wil je een dagje aan het strand graag eens afwisselen met een bezoek aan een stad, dan is Elx de aangewezen plaats om te bezoeken. Op slechts 23 kilometer van Allicante vinden we Elx. Dit is ook de hoofdstad van Baix Vinalopó, een Comarca waar ook de Costa Blanca deel van uitmaakt. Hier vindt je onder andere een museum over de Costa Blanca en een oude opgravingen. Een leuke afwisseling wanneer je al een aantal dagen ligt te bakken aan het strand of een alternatief zoekt voor dag met wat minder weer.

Badplaatsen
In totaal is de Costa Blanca 200 kilometer lang. Eén van de badplaatsen is Benidorm, maar er zijn er natuurlijk nog meer. De grootse badplaats is Alicante. Hier vind je veel grote hotels en lange witte stranden. Bovendien is hier ook een luchthaven waardoor het goed bereikbaar is en heeft de ruim 300.000 inwoners tellende stad ook tal van andere dingen te bieden .
Houd je van een wat kleinere badplaats, dan is Calp misschien wel wat. Bovendien is de Rots voor de kust zeer kenmerkend.  Naast deze badplaatsen zijn er natuurlijk nog veel meer te noemen.

Murcia
Deze stad is hoofdstad van de gelijknamige Comarca (provincie) Murcia en ligt in het zuiden van de Costa Blanca. Murcia is vooral bekend als studentenstad. Je kunt hier dus mooie oude collegegebouwen zien en bovendien is het jonge bruisende stad door de vele studenten die hier leven.

Een verblijf aan de Costa Blanca kan zeker leuk en afwisselend zijn, waarbij ontspannen op het strand prima gecombineerd kan worden met culturele uitstapjes.Plaats een reactie