Vakantie beslissende factor aanschaf auto

Bij de aanschaf van een auto is de vakantie in veel opzichten een beslissende factor bij de keuze wat betreft model en uitvoering. Dit geldt voor de mensen die regelmatig of vaak met de auto op vakantie gaan. Onder mensen die vooral per vliegtuig op vakantie gaan speelt de vakantie bijna geen rol in de keuze.

Bij de aanschaf van een auto let men onder andere op de volgende aan vakantie gerelateerde zaken:
– de hoeveelheid laadruimte
– het totaalgewicht van de auto en het maximale trekgewicht
– de trekkracht
– de mogelijkheid om een caravan of vouwwagen te trekken

Zaken zoals een trekhaak, een zonnedak en navigatiesystemen worden gemakkelijk bijbesteld als men van plan is om op vakantie te gaan met de auto.

Dieselauto’s die 5 deuren bevatten (stationcars, MPV’s en SUV’s) zijn het populairste onder mensen die ten minste eens per jaar een buitenlandse autovakantie vieren. Bij autokopers zonder kinderen is het model auto een stuk minder belangrijk.

Een klein onderzoek onder mensen die het afgelopen jaar een auto aangeschaft hebben leert dat ongeveer een derde serieus rekening houdt met de auto als vervoersmiddel voor de vakantie. Een kleine dertig procent houdt er wel wat rekening mee, maar lijkt de vakantie niet als doorslaggevende factor te hanteren bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Foto: M93 / WikimediaPlaats een reactie