Vakantie in eigen land of niet

Niets fijner dan het vooruitzicht van een heerlijke vakantie met familie, partner of vrienden. Alleen de plannen smeden zorgt vaak al voor de benodigde voorpret. Belangrijkste is natuurlijk om te beslissen wanneer je gaat, met wie en waar naartoe. Wordt het ons eigen land of kies je toch voor een meer exotische plek?

We geven je drie handige tips hoe je een keuze kunt maken voor een vakantie in eigen land of niet.

Nederland heeft alles

Misschien denk je nu direct aan een laatst verschenen boek van bekende Nederlanders Bas Smit en Nicolette van Dam, maar Nederland heeft gewoon echt alles. Niet alleen spreken we elke 30 minuten een ander dialect, waarbij het soms lijkt of je in een ander land bent. We hebben prachtige natuur, strand, zee, leuke steden en dorpen.

Kies een deel van Nederland en start met genieten. Huur een fiets of (e-)scooter of neem je eigen mee en je kunt eenvoudig grote stukken Nederland bewonderen.

Zongarantie

Het enige nadeel van Nederland – al hebben de seizoenen echt wat – is het weer. Ondanks dat de meteorologen echt hun best doen om het allemaal goed te voorspellen, is er niets zo veranderlijk als het weer. Dat geldt in Nederland net zo. Wil je zeker kunnen genieten van een vakantie in de zon, dan is Nederland niet altijd de eerste optie.

Vind je het Nederlandse weer nu iets te wispelturig? Misschien kun je dan beter een villa huren in Spanje of een ander warm land. Dan weet je zeker dat je niet alleen van alle gemakken voorzien bent in je eigen privé villa, maar dat de garantie voor zon bijna 100% is.

Boek een accommodatie die bij je gezelschap past

Van hotel tot appartement, luxe villa tot tent, je kunt alle kanten op. De beste tip die wij je kunnen geven is boek een accommodatie die bij je gezelschap en je budget past. Heb je kleine kinderen dan is vermaak vaak onmisbaar, net als een (indoor) zwembad. Grotere kinderen zullen dit zwembad ook zeker weten te waarderen, maar vinden het vaak erg prettig om hun eigen gang te gaan.

In een hotel is alles geregeld, maar heb je weinig vrijheid. In een tent heb je alle vrijheid, maar bij slecht weer kan het vervelend zijn. Boek de accommodatie die bij jouw gezelschap past en jouw vakantie kan eigenlijk niet stuk. Sommige accommodaties bieden je bovendien de optie om huisdieren mee te nemen.

Op vakantie, waar je maar wilt

Het mooie aan vakantie is dat je voor elk budget vaak een goede optie kunt vinden. Of dit nu in Nederland wordt op de camping, een natuurpark of een camping of villa in Spanje, Italië of Frankrijk. Kies de datum waarop je weggaat en laat de voorpret maar beginnen. Fijne vakantie! (Ook al duurt die nog even).Plaats een reactie