Vakantiegeld verdienen als je op vakantie bent

Op vakantie gaan kost geld. Maar dat heb je er vaak graag voor over. Het is heerlijk om er lekker even tussenuit te zijn en om van de vakantieomgeving te genieten. De meeste mensen gaan het liefst zo vaak mogelijk op vakantie, maar helaas staat je budget dat niet altijd toe. Wat kun je daaraan doen?

Vakantiekosten

Als je een verre reis gaat maken, zijn de kosten voor je vakantie meestal ook wat hoger. Natuurlijk hangt dat ook af van je bestemming en het type reis. Backpacken door Azië zal minder kosten dan met een camper door de Verenigde Staten trekken. Hoe dan ook, vakantie is wel optimaal genieten. Even weg van alles en genieten van het weer, de omgeving of van elkaar. Daarom is het de moeite waard om geld opzij te zetten, waardoor je vaker op vakantie kunt.

Geld besparen

Wist je dat je ook tijdens je vakantie kunt sparen voor een volgende vakantie? Eigenlijk gaat het meer om geld besparen in dit geval. Je kunt namelijk tijdens je vakantie op een aantal zaken letten, waardoor je uiteindelijk geld bespaart en dat kun je dan weer aan een volgend tripje uitgeven. Een goed voorbeeld is energiezuinig op vakantie gaan, we geven wat tips om dit te bewerkstelligen.

Tips

De eerste tip is eigenlijk niet meer dan logisch. Voordat je op vakantie gaat loop je nog even een rondje door het huis. Zijn alle lichten uit? Zijn er apparaten in huis die tijdens jouw afwezigheid onnodig stroom verbruiken? Trek dan de stekker eruit. Alle kleine beetjes helpen. Een laatste check is ook goed voor de veiligheid, je moet er niet aan denken dat het strijkijzer of het gas nog aan staat als jij op vakantie bent.

Sluipverbruik

De grootste energieverbruikers zijn eigenlijk de koelkast en de vriezer. Waarom zou je die aan laten staan? Haal ze leeg en trek de stekkers eruit. Maak eventueel vrienden of buren blij met die paar etenswaren die je zonde vindt om weg te gooien. Als de koelkast en de vriezer bijvoorbeeld drie weken niet aanstaan, bespaar je toch weer een paar euro’s. Datzelfde geldt voor dat zogenaamde ‘sluipverbruik’. Dit zijn de apparaten die met de stekker in het stopcontact zitten en niet gebruikt worden. Je kunt hierbij denken aan de magnetron, een computer of de televisie of het koffiezetapparaat.

De thermostaat

Check ook voordat je weggaat even de thermostaat. Hoe staat deze ingesteld? Springt hij automatisch aan als het beneden een bepaalde temperatuur komt? Of op vaste tijden? Natuurlijk is het in de winter als het vriest wel belangrijk dat er enigszins iets van warmte door de leidingen komt, zodat ze niet kunnen bevriezen. Maar waarom zou je huis erg behaaglijk moeten zijn als je er toch niet bent? Ook als het in de zomer thuis fris is en jij lekker op je strandbed ligt in het Caraïbisch gebied, hoeft de kachel niet zo nodig aan te springen. Waarom zou je betalen voor een warm huis als je er toch niet bent? Zet de thermostaat daarom standaard op 10 graden als je weggaat. Dan slaat de thermostaat niet iedere keer aan als het wat frisser is als je weg bent. Zet ook de boiler uit, zodat hij niet onnodig het water blijft verwarmen.

Ook met het overstappen naar een goedkopere energieleverancier kun je soms wel honderden euro’s besparen. Gebruik ook tijdschakelaars voor het licht tijdens je afwezigheid om inbraak te voorkomen.Plaats een reactie