Valencia’s Ciutat de les Arts i les Ciències

Het Ciutat de les Arts i les Ciències in Valencia is een opvallend complex dat bestaat uit zeven gebouwen. De naam van het complex betekent letterlijk: ‘Stad van de kunst en de wetenschap’. Zes van deze gebouwen zijn ontworpen door Santiago Calatrava, een moderne architect uit Valencia. Alleen het l’Oceanográphic werd door Félix Candela getekend.

Wanneer je in Valencia bent moet je dit complex zeker bezoeken. Het Ciutat de les Arts i les Ciències is gelegen in de Jardin del Turia, de droge rivierbedding van de rivier de Turia. In het complex, dat zich ruim 2 kilometer uitstrekt is altijd iets te doen. In l’Hemispheric kun je een 3D-film bijwonen. Het koepelvormige dak van dit gebouw vormt een immens oog.
In het wetenschapsmuseum kun je door middel van interactieve opstellingen veel leren; bekijk hoe mieren hun nest bouwen of neem een DNA-molecuul onder de loep.
Het gebouw dat je in ieder geval niet over mag slaan is het l’Oceanográphic. In dit grootste aquarium van Spanje vind je verschillende ecosystemen. Je kunt hier onder andere wandelen door de onderwaterwerelden van Antarctica en de Middellandse Zee. Ook worden hier dolfijnenshows gehouden en kun je een hapje eten in het enige onderwaterrestaurant van Valencia.
In l’Ágora worden grote evenementen als tennistoernooien en congressen georganiseerd. In het operahuis kun je een rondleiding krijgen of één van de concerten bijwonen.
Vanaf het dak van l’Umbracle kun je het complete complex bewonderen en genieten van de botanische tuinen die hier te vinden zijn.

Het Ciutat de les Arts i les Ciències ligt op ongeveer een kwartier rijden van het oude centrum van Valencia. Te voet doe je er 30 tot 40 minuten over als je redelijk doorwandelt. In het complex is ontzettend veel te zien, trek voor je bezoek minimaal een dag uit. Je kunt er ook voor kiezen een meerdaagse toegangskaart aan te schaffen. Deze geeft je drie dagen toegang  zodat je je bezoek kunt spreiden.Plaats een reactie