Bestemmingen — 15 maart 2016

Als je vanaf vandaag naar Canada reist dan heb je een elektronische toestemming nodig. Deze zogenaamde eTA (electronic Travel Authorization) dien je vooraf online geregeld te hebben. Dat kan via deze site. Een eTA kost 7 Canadese dollar per persoon. Dat is bij de huidige wisselkoers iets minder dan 5 euro. Dit bedrag kun je alleen maar per creditcard betalen. Wie geen creditcard heeft die is aangewezen op websites die het ETA Canada voor je kunnen regelen. Via E-visums.nl kun je met ideal een eta kopen voor Canada. Je betaalt dan wel een toeslag vanwege de tijd en kosten die zij maken om jouw elektronische toelating voor Canada te regelen.

Om reizigers tegemoet te komen die zich zonder een eTA melden op de luchthaven om naar Canada te vliegen is er een overgangsregeling ingelast. Dat betekent dat wie vanaf vandaag naar Canada zich toch zonder eTA aan een gate meldt om naar Canada te vliegen maar die wel aan alle andere voorwaarden voldoet, die mag voorlopig nog wél naar Canada vliegen. Deze overgangsperiode duurt tot ergens in de herfst. Een officiële einddatum is daar nog niet van bekend. Wij zouden iedereen aan willen raden om niet zonder eTA naar Canada te vliegen. Dan weet je zeker dat je goed zit. Op deze pagina lees je over de overgangsperiode.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *