Vancouver’s filmindustrie

Wanneer we aan de filmindustrie denken is de eerste plaats die te binnen schiet natuurlijk Hollywood. Al decennia lang worden op deze plek de grootste kaskrakers uit de geschiedenis van deze miljardenindustrie geschoten. Sinds een paar jaar komen er echter ook een aantal kaskrakers uit het Canadese Vancouver. Omdat de stad op slechts twee uurtjes vliegen van Hollywood ligt wordt de plaats al liefkozend ‘Hollywood North’ genoemd.

Kaskrakers
Zowel Vancouver zelf als de schitterende omgeving van deze stad lenen zich uitstekend voor het maken van de meest fantastische films. Daarbij liggen de productiekosten in deze stad lager en heeft Vancouver een klimaat dat het hele jaar door geschikt is om in te filmen. Wat te denken van ‘Juno’ uit 2007 en de immer populaire film ‘Twilight: New Moon’ uit 2009. Zelfs het eerste deel van Rambo werd in de omgeving van Vancouver gefilmd.

Tegenwoordig kun je dus ook naar Vancouver gaan om de filmsterren te gaan spotten. In Vancouver is het Blue Water Cafe erg populair onder de sterren. Het kan maar zo zijn dat je hier een hamburger zit te eten en Alicia Silverstone of Uma Thurman vraagt of de kruk naast je nog vrij is. Ook CinCin Ristorante en Tojo’s Restaurant zijn erg populair onder de filmsterren.

In de omgeving van Vancouver zijn er legio mogelijkheden om te overnachten. Zo kun je je tentje opzetten in het bos waar Rambo werd gefilmd in 1983. De kans dat je hier één van de hedendaagse filmsterren tegenkomt is natuurlijk klein. Wil je een zo groot mogelijke kans hebben om bijvoorbeeld Justin Timberlake, Jessica Alba of Hugh Jackman tegen het lijf te lopen dan kun je het beste een kamer in één van de hotels in de stad boeken. De meeste filmsterren maken gebruik van het Opus Hotel, het Wedgewood Hotel en het Four Seasons Hotel Vancouver.Plaats een reactie