Veel meer Nederlanders naar Gambia

Gambia is enorm in trek als vakantiebestemming onder Nederlanders. Het aantal toeristen dat vanuit Amsterdam naar dit zonovergoten West-Afrikaanse land vliegt is flink toegenomen, blijkt uit de statistieken van het Gambiaanse Ministerie van Toerisme. Het toerisme groeide in 2016 met 24,7% ten opzichte van 2015 en het aandeel van de Nederlandse toeristen nam met maar liefst 28,4% toe. Nederland staat zelfs op de tweede plek van de landen van waaruit men naar Gambia reist voor een vakantie. Nummer één is het Verenigd Koninkrijk.

Nederland topmarkt

Ons land is na het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste Europese markt voor ‘the smiling coast of Africa’. Hoewel de groei van Nederlandse aankomsten in 2016 spectaculair was ten opzichte van het jaar ervoor, is een vergelijking met het ‘normale jaar’ 2014 realistischer. Harry Betist, Representative van de Gambia Tourism Board, zegt: “Hoewel Gambia eind 2014 en eerste helft 2015 niet werd getroffen door Ebola, was de invloed op het toerisme naar de gehele regio enorm. We vergelijken de resultaten van 2016 daarom met het seizoen 2013/14.” Hij vervolgt: “Mede dankzij intensieve samenwerkingen met onze partner-touroperators kunnen we terugzien op een uitstekend jaar voor Gambia. Met 24.260 Nederlandse bezoekers werd in vergelijking met 2014 een groei van maar liefst 28,4% gerealiseerd.”

Marktgroei langs twee routes

Betist stelt dat de Gambia Tourism Board gericht toewerkt naar groei van het aantal Nederlandse bezoekers. Enerzijds wordt ingezet op het verlengen van het seizoen in samenwerking met de grote marktpartijen, terwijl daarnaast nieuwe of grotere samenwerking wordt gezocht met specialistische aanbieders.
Hij zegt: “TUI vliegt inmiddels het hele jaar door op Banjul, Corendon is haar seizoen steeds meer aan het oprekken en Brussels Airlines biedt het hele jaar door drie wekelijkse vluchten aan vanuit Brussel. Daarnaast ontwikkelen we actief samenwerkingen met gespecialiseerde partners binnen niches als vogelreizen, vissen, soft adventure, outdoor, sustainable tourism en high end.”

Voor 2017 rekent de Gambia Tourism Board op een aanhoudende groei van het aantal Nederlandse bezoekers. De boekingen zijn, na het kortstondige negatieve reisadvies rondom de presidentiële machtsoverdracht in januari, weer terug op hun oude niveau en in het land is het weer volop ‘business as usual’.

Waarom Gambia?

Dat Gambia zo enorm in trek is, is geen verrassing. Het land heeft voldoende te bieden. Gambia is een leuke mix van strand, goed weer en cultuur. Daarnaast kun je er het hele jaar genieten van het strand, waardoor Gambia een heerlijke winterzonbestemming is. Daarnaast ligt Gambia op ‘slechts’ zes uur vliegen van Nederland, waarmee je toch een aantal uren korter in het vliegtuig zit dan wanneer je naar het Caribisch gebied zou vliegen.1 gedachte over “Veel meer Nederlanders naar Gambia”

  1. Wat heerlijk voor al die vakantiegangers die zonder vrees op besnijdenis kunnen gaan genieten van de heerlijke zomer- en winterzon in Gambia. Hoe kunnen zij zonder vrees hun invloed uitoefenen op het voorkomen van terugdraaien wetgeving verbod besnijdenis?

    Beantwoorden

Plaats een reactie