Vergeet je zonnebril niet!

Een zonnebril is een van de belangrijkste dingen om mee te nemen tijdens je vakantie

Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk om een paar dingen niet vergeet om meet te nemen. De zonnebril hoort daar absoluut bij. Of u nu naar een warm land gaat of u gaat op ski-vakantie, een zonnebril is altijd nodig om uw ogen te beschermen tegen de zon. Op vakantie schijnt de zon namelijk altijd feller en anders dan dat u thuis gewend bent en daarom is het zeker niet onbelangrijk om een zonnebril meet te nemen. De zon in een ander land heeft een andere lichtsterkte dan je eigen land. Een reserve zonnebril meenemen is ook geen slechte keuze. Mocht je huidige zonnebril kapot gaan, kun je nog altijd gebruik maken van een reserve bril.

Neem je zonnebril mee tijdens je wintersportsportvakantie

Een zonnebril meenemen tijdens je wintersportvakantie lijkt op het eerste gezicht niet niet noodzakelijk. Maar een zonnebril mag zeker niet ontbreken tijdens een wintersportvakantie. De zon in de winter staat extra laag waardoor je veel meer last van de zon hebt. De zon wordt daarbij ook nog eens weerspiegeld door de sneeuw. Draag je geen zonnebril tijdens het skiën, dan loop je de kans dat je ogen flink beschadigen. Je kunt door de winterzon zelfs sneeuwblind raken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Knipperen en rondkijken met je ogen kan dan erg pijnlijk zijn. Zo kun je door het niet dragen van een zonnebril teveel UV-straling binnen krijgen op het bind- en hoornvlieg en hierdoor veel last krijgen aan uw ogen. Een zonnebril zal dit voorkomen. Je moet opletten dat je van twee kanten zon binnen krijgt, van de zon en van de weerkaatsing via de sneeuw.

Neem je zonnebril mee tijdens de zomervakantie

Tijdens een zonvakantie is een zonnebril echt onmisbaar. Een zonnebril mag niet vergeten worden wanneer je in de zon bent tijdens een zomervakantie. Daarom adviseert Fuva ook altijd om een zonnebril bij te hebben, ook al schijnt de zon even niet. Wanneer je zonder zonnebril rondloopt is de kans groot dat je ogen teveel UV-straling binnen krijgen. Dit is erg schadelijk voor je ogen, wat je dan ook zult merken. Wanneer je geen zonnebril draagt is de kans er dat je kanker aan je oogleden krijgt, of is er een kans dat er een gezwal aan het oog gaat groeien. Daarom moet je niet riskeren om geen zonnebril te dragen als de zon schijnt. Een zonnebril beschermen je ogen ook tegen blauwe en violette lichten van de zon. Wanneer je te lang zonder zonnebril rondloopt kun je last krijgen van zwarte plekken in je gezichtveld. Dit wil je natuurlijk niet tijdens een vakantie. Voorkom dit door een goede zonnebril te dragen.

Bescherm elk onderdeel van je ogen met een goede zonnebril

Zonnestralen zijn naast dat ze schadelijk zijn voor je huid ook schadelijk voor je ogen. UV-straling hebben een groot effect op je ogen als je je ogen niet goed beschermd. Dit kan voorkomen worden door een goede zonnebril te dragen. Ook al hebben je ogen een bepaalde weerstand tegen de zon, ze kunnen niet alle stralingen filteren. Je oogleden, het hoornvlies, het netvlies en de ooglens zijn de gevoeligste stukken van het oog. Door een goede zonnebril te dragen worden deze onderdelen optimaal beschermd. Wanneer je ogen te lang aan de stralingen zijn bloodgesteld, zul je dit niet direct merken. Het zal geleidelijk slechter met je ogen gaan. En wanneer het echt voor problemen gaat zorgen, ben je vaak al te laat. Let vooral op de zon wanneer er veel weerspiegelingen zijn. Er komt dan van twee verschillende kanten stralingen binnen. Dit komt vooral voor als je in de auto zit, of als je op zee bent, of door de sneeuw. Let er dus goed op, wanneer de zon schijnt draag dan je zonnebril. Een die 100% UV-straling tegenhoudt en niet een goedkope zonnebril die je ergens op de markt kunt kopen. Wil je ook nog een heel modieus model, dan kijk eens naar de Ray-Ban Aviator. Laat je dus niet verrassen door de zon. Neem altijd je zonnebril mee met vakantie!

Foto : Syda Productions | Shutterstock1 gedachte over “Vergeet je zonnebril niet!”

Plaats een reactie