Verliefd op Ibiza

De Nederlandse hitfilm “Verliefd op Ibiza” heeft ervoor gezorgd dat vakantie-eiland Ibiza deze zomer nog populairder dan anders is onder Nederlandse toeristen. Informatieve sites over Ibiza melden stijgingen in de bezoekersaantallen van tientallen procenten tot zelfs meer dan honderd procent. De reisorganisaties geven geen exacte cijfers over het aantal boekingen, maar geven wel aan dat er dit jaar beduidend meer op vakanties naar Ibiza gezocht wordt. De stijging in het aantal boekingen zou in procenten ongeveer tien tot vijftien procent zijn. Meer groei is vaak niet mogelijk omdat het aantal vliegtuigstoelen richting Ibiza vergelijkbaar is met het vorige zomerseizoen.

Een deel van de film is opgenomen binnen het luxueuze Ushuaïa Ibiza Beach Hotel. Dit vijfsterrenhotel verandert in de loop van de middag in een grote openlucht club. Het hotel behoort tot de nieuwste hotspots van Ibiza. Naar aanleiding van de film wordt er veel gezocht naar vakanties in het Ushuaïa Ibiza Beach Hotel. Op het moment dat men de kamerprijzen ziet is het vaak even schrikken. De goedkoopste kamers gaan deze zomer weg voor ruim vierhonderd euro per nacht, voor een kamer met een fantastisch uitzicht op de stage betaal je al snel het dubbele. Wie jonger is dan 22 jaar die kan een verblijf in dit adult-only hotel vergeten!

De vraag voor de reisbranche is of het succes volgend jaar nog doorwerkt. Zorgen de beelden van Jan Kooijman, Kim Feenstra, Jim Bakkum en Gigi Ravelli ervoor dat Ibiza ook voor de zomer van 2014 nog hoog op verlanglijstjes staat of ebt de belangstelling langzaam weg? Voorlopig is Ibiza in iedere geval dan ooit!Plaats een reactie