Verrassend Antalya

Jaarlijks vliegen duizenden Nederlanders en Belgen richting Antalya voor een heerlijke vakantie aan Turkse kust. Van de mensen die in Antalya hun vakantie vieren verblijft het grootste deel in de hotels die in toeristenwijk Lara staan. Deze hotelwijk ligt op 10 tot 20 autominuten van het internationale vliegveld van Antalya. In de praktijk blijkt dat een groot deel van de toeristen die in Lara verblijven nooit in Antalya zelf komen. Ze vertoeven vrijwel de hele vakantie in hun all-inclusive resort. Als ze eens een keertje buiten het hotel komen dan is het vaak om te gaan shoppen in de winkelcentra in Lara of voor een excursie. Verrassend genoeg laten ze Antalya zelf meestal links liggen. Wat een gemiste kans, zeg!

Wie Antalya vanuit de lucht heeft gezien of vanaf de weg die zou de indruk kunnen hebben dat Antalya bijna alleen maar uit appartementencomplexen en flats bestaat. Je zou bijna denken dat Antalya een soort van Lara is. Maar dat is helemaal niet waar. Antalya is geen nieuwbouwstad, maar een oude stad die al in de tweede eeuw voor Christus gesticht is door Attolos II van Pergamon. Antalya is altijd een belangrijke havenstad geweest.

De vele eeuwen aan historie hebben hun sporen achtergelaten in Antalya. In het gezellige oude centrum kun je diverse overblijfselen uit verschillende tijdperken en afkomstig van verschillende volkeren terug zien. Daarnaast biedt het oude centrum van Antalya een grote keuze aan heerlijke restaurantjes en bars. Vooral in het weekeinde is het hier erg levendig.

Mocht je vanuit Lara naar het oude hart van Antalya willen gaan dan kun je dat met de bus, de taxi of met je huurauto doen als je die hebt. De reistijd met de auto of taxi bedraagt ongeveer 25 tot 30 minuten. Dit is mede afhankelijk van de drukte op de weg. Met de bus doe je er langer over. Geloof me dat het allemaal echt de moeite waard is.Plaats een reactie