Verschillende soorten tweepersoonskamers

Wie op zoek gaat naar hotelkamers die zal vooral op tweepersoonskamers stuiten. Dit zijn veruit de meest voorkomende kamers die aangeboden worden. Het biedt voor hotels de grootste kans op scoren: hotelkamers worden nog steeds het meest geboekt door mensen die met twee personen reizen. En voor mensen die alleen reizen kun je de tweepersoonskamers gebruiken. Het aandeel echte eenpersoonskamers neemt globaal af. Je komt deze vooral nog tegen op bestemmingen waar het aantal vierkante meters schaars en dus duur is, terwijl er wel redelijk wat alleen reizende gasten komen. Dat zie je vooral in de echte zakensteden.

Wat niet iedereen beseft is dat er verschillende soorten tweepersoonskamers bestaan. Afhankelijk van het reisgezelschap zal de ene soort soms een stuk praktischer of gepaster zijn dan de andere. Zo kan ik me voorstellen dat als twee collega’s een kamer met elkaar delen, ze geen intentie hebben om het bed met elkaar te delen als ze de zakentrip enigszins zakelijk willen houden. En zo is het aannemelijk dat geliefden liever in één bed slapen dan dat ze van elkaar gescheiden moeten liggen. Zeker tijdens een romantisch weekendje weg kan ik me zo voorstellen dat het slaapgebeuren (of juist het niet slapen in bed) een essentieel onderdeel van de reis is.

In de reisbranche wordt er gebruikgemaakt van de termen double room en twin room. Dit lijkt hetzelfde, maar is het niet. Alleen een ‘double room’ is een kamer met een tweepersoons bed. In de Verenigde Staten zie je dit vaak aangeduid zijn als een ‘King Bed’. In het artikel ‘Wat is het verschil tussen een double en een twin kamer‘ wordt duidelijk uitgelegd hoe het exact zit. Wat je sowieso altijd moet doen is bij twijfel vragen hoe het zit bij de hotelkamer die jij wilt boeken. Zo kan het zijn dat bij een hotelsite als Booking of Trivago er door taalbarrières of onwetendheid een verkeerd kamertype aangegeven wordt. Even checken is daarom het advies.Plaats een reactie