Overig — 20 november 2013

Als liefhebber van verse vis is een bezoek aan de visafslag van Moraira een interessante ervaring. Als je wilt kun je hier iedere weekdag vanaf 10 uur ‘s morgens verse vis kopen. Een aardig woordje Valenciaans spreken is dan wel een pré, want de veiling geschiedt in deze lokale taal. De veilingmeester noemt de partij waarom het gaat en gaat vervolgens steeds verder zakken in prijs totdat iemand het tegen de genoemde prijs wil hebben. Dit is veilen op basis van afbod. Mocht de kapitein van de betreffende vissersboot het bod te laag vinden dan mag hij die partij van de veilig terugtrekken. De vis belandt dan in één van de restaurants van Moraira.

Alle vis die geveild wordt op de Lonja de Pescado is lokaal gevangen vis. In het geval van Moraira ligt het visgebied net buiten de haven van Moraira. De vissersvloot van Moraira bestaat uit een vijftal boten van maximaal 12 meter lang. Door de visvangst beperkt te houden en aan strikte regels onderhavig te laten zijn is het mogelijk om aan duurzame visvangst te doen.

Mocht je hier niet mee willen bieden maar wel van een verse lokale vis willen genieten dan kun je dat doen in enkele restaurants in Moraira.

Tags: , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *