Vijf designhotels in Miami

Miami is een fantastische bestemming aan de oostkust van de Verenigde staten. Door de zuidelijke ligging is mooi weer hier geen uitzondering. Bovendien ligt het ook gunstig voor een aantal grote attracties in de buurt en hebben Miami en vooral Miami Beach een bruisend uitgaansleven. Wanneer je ervoor kiest om hier te verblijven is het natuurlijk leuk om je verblijf stijlvol in te richten. Hiervoor hebben wij vijf designhotels geselecteerd die zeker de moeite waard zijn om als tijdelijke thuisbasis te hebben tijdens je verblijf in Miami.

Fontainebleau
Dit hotel mag zeker niet missen wanneer we het over designhotels hebben. Het hotel ligt aan Miami Beach en is al een kenmerkend gebouw sinds haar opening in 1954. Het hotel is dan ook een onmisbaar gebouw in de skyline van Miami Beach. Het hotel is natuurlijk regelmatig aangepast aan de huidige tijdsgeest. Alle moderne luxe is aanwezig. Leuk om te weten is ook dat het hotel al bijna sinds haar opening een populaire filmlocatie is en dus ook terugkomt in veel grote Hollywoodfilms. Aan een verblijf in het Fontainebleau hangt door de populariteit wel een vrij pittig prijskaartje.

1818 Meridian House
Uit ongeveer dezelfde periode als ‘Fontainebleau’ stamt het ‘1818 meridan house’ Ook dit hotel, gebouwd in 1956, draagt bij aan de typische architectuur van Miami Beach. Het is helemaal in de juiste stijl. Het fijne van dit hotel is dat het niet zo groot is. Het heeft slechts 25 kamers en een aantal appartementen. Hierdoor zul je je niet een nummer voelen, maar echt klantgerichte persoonlijke aandacht krijgen. Het interieur bestaat ook voor een groot deel uit design.

Biltmore Hotel Coral Gables
Uit een eerder tijdperk, namelijk 1926, stamt het ‘Biltmore Hotel’. Eerder betekent in dit geval niet minder mooi. Het gebouw ziet er werkelijk prachtig uit en straalt de klasse van de roaring twenties. Al vanaf de bouw was het bedoeld als hotel. Het hotel heeft natuurlijk een hoop tijdperken meegemaakt en daardoor ook een rijke geschiedenis. Zo is het hotel tijdens WOII geconfisqueerd en gebruikt als militair hospitaal. Tegenwoordig is het weer een prachtig hotel waar je bovendien ook een golfballetje kunt slaan.

Fisher Island Club & Resort
Heb je een grote beurs en wil je je graag eens onderdompelen in grote luxe, dan is ‘Fisher Island Club & Resort’ misschien wel iets voor jou. Het unieke aan dit uiteraard stijlvolle gebouw is ongetwijfeld de ligging gesitueerd op een privé-eiland. Uiteraard vijf sterren hier. Je kunt ervoor kiezen om alle 12 kamers af te huren, zodat je het eiland voor jezelf hebt.

Tides South Beach
Met Tides South Beach blijven we tot slot nog even in de luxe van een vijf sterrenhotel. Ook weer een typisch Miami architectuur stijl. In dit geval uit 1936 met veel Art Deco. Ook iets wat je weer terug vindt in het interieur. Kortom, een heerlijke locatie voor een verblijf in Miami.

designhotels-miami-binnenPlaats een reactie