Vijf handige reisapps

Ook het fenomeen reizen is onderhevig aan verandering. Kijk bijvoorbeeld naar de manier waarop mensen hun reis of vakantie boeken. Vroeger ging het grote deel van de mensen naar het reisbureau, terwijl tegenwoordig een groot deel van de reizen via internet geboekt wordt. Veel reisbureaus verdwijnen dan ook uit het straatbeeld. Reizen is enorm onderhevig aan de nieuwste ontwikkelingen. Er zijn dan ook steeds meer apps die er zijn om het de reiziger makkelijker te maken. In dit artikel brengen vijf handige apps onder de aandacht.

Bookingsapps
Het eerste type app kun je gebruiken om een hotel of een andere verblijfplaats te boeken. De meest bekende aanbieder is ongetwijfeld Trivago, maar ook Booking.com en Kayak hebben goede apps om bijvoorbeeld een hotelkamer te reserveren. Deze apps scannen alle aanbieders van hotelovernachtingen in een stad of een regio. Vervolgens laten zij zien welke aanbieder het meest voordelig is. Dit is een mooie manier om in ieder geval niet voor je overnachtingen te veel te betalen. Vaak zijn externe aanbieders ook goedkoper dan het hotel zelf. Bij Kayak kun je naast plaatsen om te overnachten ook zoeken naar vluchten en huurauto’s. Trivago, Kayak en Booking.com hebben apps voor de Iphone, Android en Windows Phone.

TripAdvisor
Het is altijd handig om te weten wat andere reizigers voor ervaringen hebben. De bekende website TripAdvisor mag dan ook zeker niet ontbreken met een handige app waarin je als reiziger snel kunt zien hoe anderen een restaurant, bar of hotel hebben beoordeeld. TripAdvisor is er voor iPhone, Android en Windows. Tripadviser heeft ook een speciale app met City Guides. Handig om steden informatie bij de hand te hebben als je een stedentrip maakt.

GGD op reis
Deze app is handig voor de reiziger die naar de wat verdere bestemmingen reist. Er zijn landen waar het noodzakelijk is om je te laten vaccineren of wat beter op de hoogte te zijn van de gezondheidsrisico’s tijdens je verblijf. De ‘GGD op reis’ app is een ideale hulp bij je research. Bovendien kun je ook meteen een afspraak maken om je te laten vaccineren. Deze app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Fieldtrip
Eén van mijn persoonlijk favoriete apps is Fieldtrip. Deze app is vooral handig in de grotere steden. Hij laat je dingen zien waar je anders misschien aan voorbij zal lopen.  Deze app is ontwikkeld door Niantic Labs. Dit is een bedrijf van Google dat onder meer ook bekend is om Ingress. Zoals de meeste lezers wel weten is Google als geen ander bedrijf in staat om inzicht te krijgen in de behoeften en interessen van haar gebruikers. Een beetje eng natuurlijk, maar in dit geval zeer handig. Field Trip laat je zien wat er in de omgeving is en probeert ook in te schatten of jij het als gebruiker interessant vindt. Deze app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Wi Fi finder
Tot slot s het natuurlijk handig om online te zijn met je smartphone of Tablet. Datagebruik in het buitenland kan echter een dure grap zijn. Je kunt natuurlijk tijdelijk een pre-paid simkaart in je apparaat stoppen, maar de goedkoopste oplossing is natuur wifi. In de meeste gevallen ook gratis. Een handige assistent voor het vinden van een open wifi netwerk is een ‘Wi Fi finder’. Voor alle platformen worden deze ruimschoots aangeboden. Kijk gewoon even in je appstore en zoek op Wi Fi. Ik kan zo niet een bepaalde favoriete app noemen die zowel op iPhone, Android als op Windows verkrijgbaar is.

Je ziet dat apps je tijdens het plannen, maar ook wanneer je op reis bent, je kunnen helpen. En dan in de breedste zin van het woord. Je kunt goedkoop een hotel boeken, controleren hoe anderen het hotel hebben ervaren en ook nog eens op de hoogte gebracht worden van leuke bezienswaardigheden. Naast deze vijf apps zijn er nog tal van andere apps die je het reizen vergemakkelijken.Plaats een reactie