Vijf minder bekende winterzonbestemmingen

Dat Curaçao, Dubai, Mexico en de Canarische Eilanden prima winterzonbestemmingen zijn is algemeen bekend. Maar hoe zit het met andere vakantiebestemmingen? Welke winterzonbestemmingen liggen minder voor de hand maar zijn zeker de moeite waar als het gaat om een heerlijke zomerse vakantie in de wintermaanden? Met hulp van de site winterzon.net hebben we vijf interessante bestemmingen gevonden voor een winterzon vakantie:

Martinique

Dit eiland in de Caribische zee is zo’n winterzonbestemming waar je niet meteen aan denkt wanneer de je de kou hier wilt ontvluchten. Toch heeft Martinique veel te bieden voor de zonaanbidders. De parelwitte stranden, de leuke typische Caribische plaatsen langs de kust in combinatie met het feit dat toerisme hier nog niet overweldigend is, maken van dit eiland een heerlijke bestemming. Je kunt er duiken, liggen op het strand en genieten van de lokale cultuur. En dat allemaal in een aangenaam klimaat.

Vietnam

Je kunt natuurlijk ook een andere kant op en de winterzon opzoeken in het verre oosten. Het Aziatische land Vietnam is een mooi voorbeeld van zo’n bestemming. Ook hier geldt dat toerisme niet zo de overhand heeft als bij de omringende populaire bestemmingen in de regio. Vietnam is een mooie combinatie tussen cultuur en lekker genieten aan het strand.

Oman

Aan de zuidoostkust van het Arabisch schiereiland ligt Oman. Het klimaat is hier juist in de winters zeer aangenaam. Mooie luxe resorts waar je als bezoeker niets te kort komt. Het mag duidelijk zijn dat je hier in een andere cultuur bent; dus zeker als je buiten het resort komt is enige aanpassing wel vereist. Kwestie van de lokale cultuur te respecteren. Je kunt hier ook prima duiken. Kies je voor Oman, breng dan ook zeker een bezoek aan Wadi Shab. Je komt hier in een oosters sprookje terecht met prachtige waterpartijen, stijle rotsformaties en mooie watervallen.

Guam

Wil je het echt ver zoeken, dan is een bezoek aan Guam misschien wel iets jou. Dit eiland ligt verscholen in Micronesië en hier heb je het gevoel dat je aan het einde van de wereld bent. De winterzon is hier zeer aangenaam en deze periode is ook een uitstekend moment om het eiland aan te doen. Het is in deze periode dat de kans op orkanen het kleinst is. Bovendien heeft het eiland redelijk veel zonuren.

Uruguay

Tot slot gaan we weer een hele andere richting uit. Het Zuid Amerikaanse land ligt tussen de twee reuzen Argentinië en Brazilië in. Een ideale winterzonbestemming, omdat het daar dan vol op zomer is. Met zijn ligging aan de Atlantische oceaan is er ook geen tekort aan stranden. Montevideo is de hoofdstad van dit land en ook zeker een bezoek waard. Dé badplaats van Uruguay is echter het mondaine Punta del Este. Verder kun je er kennis maken met de inheemse culturen en mooie trektochten door de jungle maken.

(C) foto: Crobard | ShutterstockPlaats een reactie