Vijf tips voor een leuke vakantie in je eigen land

Nederland is deze zomer populairder dan ooit. Het zomerse weer dat al weken aanhoudt zorgt ervoor dat veel mensen ervoor kiezen om in Nederland te blijven in plaats van alsnog naar het zonnige zuiden af te reizen. Waarom immers filestress of drukke luchthavens opzoeken als je in Nederland volop kunt genieten van zon en warmte? De campings en bungalowparken draaien een recordzomer met een bezettingsgraad die op veel dagen richting de 100 procent gaat. Dat is een ongekende in de vakantiebranche, maar maakt het lastig voor wie nu nog een accommodatie in Nederland zoekt.

Ben jij van plan de komende weken en/of de volgende zomer je vakantie in eigen land door te brengen? Onze vijf  tips voor een leuke vakantie in je eigen land kunnen je helpen er een geslaagde vakantie van te maken.

[1] Zoek de minder bekende steden op

Natuurlijk zijn Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geweldige steden waar veel te zien en te doen valt. Maar deze steden zijn in de zomer ook druk en daardoor vaak duur. Er zijn voldoende leuke alternatieven te vinden. Zo wordt Haarlem weleens het Amsterdam zonder de overlast genoemd, kun je in Delft de geschiedenis van de Oranjes induiken en biedt bourgondisch Maastricht alles wat je zoekt op het gebied van lekker eten en drinken.

[2] Schaf een museumjaarkaart aan

Nederland telt ontzettend veel leuke musea die de moeite van het bezoeken waard zijn. Natuurlijk kun je je beperken tot de topmusea zoals het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Mauritshuis of het Museum Boijmans Van Beuningen, maar er zijn zoveel andere interessante musea om te ontdekken. Wil je het laagdrempelig houden, overweeg dan de aanschaf van een Museumjaarkaart. Voor nog geen zes tientjes kun je een jaar lang meer dan 400 musea in Nederland bezoeken.

[3] Koop een stacaravan

De afgelopen jaren zijn de prijzen van stacaravans flink gestegen. De vraag is groot en het aanbod is op sommige plekken ontoereikend. Door een stacaravan te kopen heb je zelf direct plezier van je eigen buitenplekje, maar bestaat er ook een goede kans dat je er bij verkoop een leuke winst aan overhoudt. Bijkomend voordeel is dat je je stacaravan naar eigen wens in kunt richten en op eigen matrassen kunt slapen. Een bedrijf waar je je goed kunt oriënteren is Stekelbos caravans.

[4] Ga fietsen

Nederland is een fietsland bij uitstek. Die dagelijkse gewoonte kun je natuurlijk ook gewoon meenemen op vakantie. Je kunt je eigen fietsen meenemen, maar er zijn ook zat plekken waar je tegen redelijk gunstige tarieven een fiets kunt huren. Ga je met z’n tweeën? Overweeg dan eens een tochtje met een tandem! In een aantal steden kun je ook deelnemen aan een georganiseerde fietstocht waarbij een ervaren gids je alles over de stad vertelt.

[5] Zoek het binnenwater op

Natuurlijk kun je aansluiten in de file richting de Noordzeestranden of het relatief koele chloorwater van een openbaar zwembad opzoeken om afkoeling op te zoeken. maar misschien wel leuker is om de binnenwateren van Nederland te ontdekken met een huursloep. Er zijn volop plekken in ons land waar je voor een halve of hele dag een sloepje kunt huren. Picknickmand en zonnebrand mee en varen maar! In de zomer is vooraf reserveren vaak wel een must.Plaats een reactie