Vijf tips voor een vakantie zonder stress

De een slaapt als een roos de nacht voor vertrek en de ander ligt urenlang naar het plafond te staren. Sommige mensen pakken heel relaxed een luiertas of rugtas in, terwijl anderen constant in paniek raken. Stel je voor dat je iets vergeet in te pakken? Mensen zijn heel verschillend als het om vakanties gaat. Ben jij een stresstype van te voren? Volg dan onderstaande tips.

  1. Start vroeg met voorbereiden

Is het bij jou ieder jaar hetzelfde liedje en heb je erg veel moeite met het inpakken van je koffers begin dan op tijd. Maak een lijstje met wat je allemaal voor vertrek nog wilt doen en maak tegelijkertijd een realistische tijdsplanning. Je moet natuurlijk geen stress krijgen van het to-do lijstje.

  1. Zoek een vakantie uit die bij je past

Hou je niet van onbekende culturen en raak je alleen daardoor al in paniek? Kies dan voor een land waar ze Engels spreken, zodat je in ieder geval alles verstaat. Laat jezelf niet door je partner overhalen door naar een land te gaan waar je niks voor voelt. Kies iets waar je jezelf goed bij voelt.

  1. Kies voor routine

Vakantie is niet iets wat je aan routine linkt, want die wil je juist doorbreken. Maar als je gevoelig bent voor stress op vakantie is het goed om je vast te houden aan routine. Bepaalde gewoontes die je thuis hebt kan je prima doorvoeren op vakantie. Denk bijvoorbeeld aan gezond eten, regelmatig bewegen, op tijd lunchen enzovoort.

  1. Lees je goed in van te voren 

Vind je het tof om naar een totaal onbekend land te gaan, maar weet je van jezelf dat je slapeloze nachten van krijgt?  Lees jezelf dan goed in. Ga op zoek naar informatie over het land zodat je weet wat de gewoonten en tradities daar zijn. Zo kom je niet voor complete verassingen te staan en ga je ontspannen op reis.

  1. Trek de natuur in 

Voel je je op vakantie nog steeds zo gejaagd? Bewegen is goed voor je mentale gezondheid. Neem je clutch mee en ga lekker wandelen of fietsen in de natuur. Het kalmeert je geest. Je hoeft heus niet meteen de jungle in te trekken. Ook in de stad zijn parken waar je kunt wandelen of fietsen.Plaats een reactie