Visum Turkije voortaan alleen online

Als je op of na 10 april 2014 naar Turkije reist dan moet je je visum vooraf online geregeld hebben. Op de luchthavens worden er vanaf 10 april geen visa meer verkocht.

Als houder van een Nederlands paspoort is een visum verplicht om Turkije binnen te komen. Een visum kost 20 Amerikaanse dollars (ongeveer 15 euro) en kan op dit moment alleen nog maar per creditcard betaald worden. iDeal, Paypal of andere betaalmethoden worden niet ondersteund.

Wie al een vakantie naar Turkije heeft geboekt en zijn/haar visum nog niet via internet geregeld heeft die moet dat nog wel doen als de vertrekdatum na 9 april ligt. Je visum regel je via www.evisa.gov.tr/en/

Hoe de Turkse autoriteiten omgaan met mensen die zonder visum in Turkije landen, is niet bekend. Het zou ons niets verbazen als er toch een noodoplossing komt voor mensen die zonder visum op de luchthaven staan. Zeker gezien het grote aantal Nederlanders dat jaarlijks op vakantie gaat naar Turkije en het economisch belang van het toerisme voor de Turken.

Foto: Flickr / sleepymyf1 gedachte over “Visum Turkije voortaan alleen online”

  1. Voor mensen die geen creditcard hebben, is het ook mogelijk om het visum via visumvoorturkije.nl te kopen. Kan betaald worden met iDeal of MisterCash.

    Beantwoorden

Plaats een reactie