Bestemmingen — 12 januari 2014

Als je op of na 10 april 2014 naar Turkije reist dan moet je je visum vooraf online geregeld hebben. Op de luchthavens worden er vanaf 10 april geen visa meer verkocht.

Als houder van een Nederlands paspoort is een visum verplicht om Turkije binnen te komen. Een visum kost 20 Amerikaanse dollars (ongeveer 15 euro) en kan op dit moment alleen nog maar per creditcard betaald worden. iDeal, Paypal of andere betaalmethoden worden niet ondersteund.

Wie al een vakantie naar Turkije heeft geboekt en zijn/haar visum nog niet via internet geregeld heeft die moet dat nog wel doen als de vertrekdatum na 9 april ligt. Je visum regel je via www.evisa.gov.tr/en/

Hoe de Turkse autoriteiten omgaan met mensen die zonder visum in Turkije landen, is niet bekend. Het zou ons niets verbazen als er toch een noodoplossing komt voor mensen die zonder visum op de luchthaven staan. Zeker gezien het grote aantal Nederlanders dat jaarlijks op vakantie gaat naar Turkije en het economisch belang van het toerisme voor de Turken.

Foto: Flickr / sleepymyf

Tags: , , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *