Vlaamse stoof in Dubai

In Dubai heb ik nog geen Broodje van Kootje of Friet van Piet ontdekt. Hoewel er in Dubai een groot aantal internationale keukens te vinden zijn, is de Nederlandse keuken hier voor zover ik weet nog niet vertegenwoordigd. Wel kun je er genieten van Belgische bieren en Belgische maaltijden. Mosseltjes, garnaalkroketten en Vlaamse stoof staan op het menu bij Belgian Beer Café. Dit is één van de vele horecagelegenheden in Madinat Jumeirah.

Belgian Café bevindt zich in Souk Madinat. Dit is het openbare gedeelte van het prachtige Madinat Jumeirah complex. Ze hebben er verschillende bieren van de tap zoals Stella Artois, Hoegaarden en Leffe. Ook hebben ze ongeveer twintig Belgische bieren in fles op de kaart staan.

Als fervent liefhebber van de Vlaamse stoof heb ik die uitgeprobeerd. De smaak van de stoof is prima. Niet de beste die ik ooit op heb, maar zeker niet de slechtste. Opvallend detail is dat de prijs die ik in Dubai afreken vrijwel gelijk is aan wat ik in Gent, Brugge of Antwerpen betaal. In België ben ik meestal 18,50 euro kwijt. In Dubai betaal je 90 euro voor een portie Vlaamse stoof met frieten en mayonaise. Dat komt bij de huidige koers neer op ruim 18 euro.Plaats een reactie