Overig — 19 mei 2021

Voor vliegtuigspotters viel er de afgelopen maanden niet zoveel te beleven rond de Nederlandse luchthavens. Vooral op het gebied van het aantal vliegtuigen en de diversiteit in luchtvaartmaatschappijen viel het aanbod tegen. Dat de Polderbaan ruim drie maanden gesloten is geweest, maakte een ritje naar Schiphol ook minder aantrekkelijk. De spottersplek bij de Polderbaan behoort normaal tot de best bezochte spottersplekken bij de grootste internationale luchthaven van Nederland. 

Het aantal vliegbewegingen neemt toe sinds het opheffen van het algeheel negatief reisadvies vorige week. Nu Nederlandse vakantiegangers weer naar zonnige bestemmingen zoals Bonaire, Curaçao, de Canarische Eilanden en een aantal leuke plekken in Griekenland mogen vliegen, neemt de drukte op Schiphol toe. KLM is zijn schema aan het opschroeven. Op regionale luchthavens zoals Rotterdam-Den Haag en Eindhoven Airport komt het vliegverkeer van passagiersvluchten wel op gang, maar daar moet je goed kijken wanneer je er wilt gaan vliegtuigspotten. Zo staan er voor de luchthaven in Rotterdam zowel vandaag als morgen maar twee inkomende en twee vertrekkende vluchten op het programma. Het betreft allemaal vluchten van Transavia. Dat zijn niet de meest spannende  vliegtuigen voor ervaren spotters.

Op het vliegveld van Eindhoven is het iets drukker dan in Rotterdam. Daar zien we op dit moment voor vandaag en morgen dagelijks 5 vertrekkende vluchten op het programma staan. Belangrijker is misschien wel dat er een betere mix van luchtvaartmaatschappijen is: behalve Transavia zijn ook WizzAir en Ryanair weer operationeel vanaf Eindhoven Airport.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *