Volgende week start de Winter Efteling!

Van 6 november 2014 t/m 1 februari 2015 is het Winter Efteling. Twaalf weken lang hult het park zich in wintersferen met hartverwarmende vreugdevuren, guirlandes met duizenden lichtjes en winterattracties als een schaats- en langlaufbaan. Nieuw in het park zijn de Vuurprins en de Sneeuwprinses die hun opwachting maken bij de vreugdevuren. Het Sprookjesbos is feeëriek verlicht en de bewoners maken het gezellig in hun huisjes. Na zonsondergang komen bij drie attracties de gevels krakend tot leven met indrukwekkende illusies, maar niets is wat het lijkt… Aquanura, de grootste watershow van Europa, is in het donker met zijn prachtige kleurenpracht de perfecte afsluiter van een dagje Winter Efteling. In de wintermaanden speelt in het Efteling Theater ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’. De Winter Efteling is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, in de weekenden tot 19.00 uur en tijdens de kerstvakantie tot 20.00 uur. Ook dit jaar wordt Oud & Nieuw gevierd in de Winter Efteling.

Winterse vreugdevuren en live entertainment

Vijf kampvuren in de Efteling worden dit jaar omgetoverd tot winterse vreugdevuren. Met een sierlijke kroon nodigen ze de bezoekers extra uit om zich even op te warmen. Dagelijks bezoeken de Vuurprins en de Sneeuwprinses deze vreugdevuren met een muzikale ceremonie. In de weekenden, tijdens de vakantie en de feestdagen is er bij deze vuren live muziek en speelt ook de wintervoorstelling van Parkshow Sprookjesboom in het Sprookjesbos. Dan is het ook tijd voor een ontmoet & begroet met Jokie en Jet. Dagelijks wordt 4 tot 5 keer strijd geleverd tegen de wrede overheerser van de magische stad Raveleijn, de parkshow, waar paarden en echte raven een hoofdrol hebben. Pardoes de Tovernar en Prinses Pardijn zijn ook elke dag aanwezig in het park.

Alleen tijdens de Winter Efteling

Speciaal tijdens de Winter Efteling zijn er bijzondere winterattracties. In het overdekte IJspaleis, met zijn binnen- en buitenschaatsbaan, kan men naar hartelust pirouettes draaien. Naar beneden glijden van een echte sneeuwglijbaan, langlaufen door een oudhollands decor of slenteren langs de sfeervolle Beierse Markt, het kan allemaal. Behalve de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander zijn alle attracties geopend wanneer de weers-omstandigheden het toelaten.

Aquanura, De Tweede Efteling Symfonie
Ook in de winter is de Aquanurashow: ‘De Tweede Efteling Symfonie’ te zien in de Efteling. Een 12 minuten durend muzikaal schouwspel in de Vonderplas, waarbij meer dan 200 fonteinen met behulp van muziek, vuur en licht onder andere Fata Morgana, Monsieur Cannibale en Joris en de Draak uitbeelden. De kleurenpracht van Aquanura is in het donker betoverend mooi.

Indrukwekkende illusies

Vanaf het schemeruur krijgen drie attracties waar grimmige geesten huizen een andere gedaante. Uit de gevel van het Spookslot ontsnappen een paar inwoners en bij De Vliegende Hollander zien bezoekers nu aan de buitenkant het eeuwig dolende spookschip. Bij Villa Volta komt de gevel krakend tot leven, totdat de vervloeking van haar bewoner erdoorheen naar buiten breekt…

Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest

Deze nieuwe familievoorstelling van Efteling Theaterproducties staat ook in de winter op de planken: Ieder jaar vindt in het Sprookjesbos het wonderlijke muziekfeest plaats met een grote wedstrijd. Roodkapje, Assepoester en zelfs Draak zijn druk aan het oefenen. Heks zet alles op alles om te winnen en geitje Benjamin wil vreselijk graag meedoen. En dan komen onverwacht ook nog eens een muziekjuffrouw en haar leerlingen terecht op het muziekfeest. Naast Wieneke Remmers als muziekjuffrouw en de bekende Sprookjesbosbewoners, spelen iedere voorstelling ook 14 kinderen mee. De musical is exclusief te zien in het Efteling Theater t/m 1 maart 2015.

Oud & Nieuw

Voor het Oud & Nieuw feest in de Efteling zijn er speciale tickets beschikbaar, die vanaf 19.00 uur toegang tot het park geven, ook in combinatie met horeca-arrangementen.
De attracties blijven open tot middernacht en er zijn live optredens op diverse pleinen.
Om middernacht wordt het nieuwe jaar op feestelijke wijze ingeluid met een spetterend vuurwerk en een glas bubbels.

Openingsdagen en tijden Winter Efteling

  • donderdag 6 november 2014 t/m zondag 1 februari 2015
  • doordeweekse dagen: 11.00-18.00 uur
  • weekenden: 11.00-19.00 uur
  • Kerstvakantie (20 dec. t/m 4 jan.): 11.00-20.00 uur
  • Oudjaarsdag 31 december 2014: 11.00-18.00 en 19.00-01.00 (attracties tot 00.00 uur)

Meer informatie is te vinden onder www.efteling.com/wintereftelingPlaats een reactie