Volle tank

Een trend die je steeds meer ziet in de autoverhuurbranche is dat je verplicht bent een volle tank brandstof te kopen. Een zeer lucratieve manier om extra geld te verdienen aan je klanten, want niemand zal de huurauto terugbrengen met een compleet lege tank. Iedere liter die overblijft is honderd procent winst voor de autoverhuurder. Die hoeft immers alleen de liters aan te vullen die niet in de tank aanwezig zijn om vervolgens weer een volle tank aan de volgende klant af te rekenen. Een van de verhuurders die dit doet is Gold Cars, een redelijk grote verhuurder in Spanje en op de Canarische Eilanden.

Als je een auto voor een korte tijd huurt (één tot vier dagen) dan is op veel bestemmingen het vrijwel onmogelijk om je tank zelfs voor meer dan de helft leeg te rijden. Zeker als je een diesel hebt (makkelijk 800 tot 900 kilometer op één tank) zal je dat niet lukken.

Zelf huurde ik afgelopen maand een auto op Tenerife bij Gold Cars. Mij is het wel gelukt om de tank redelijk leeg in te leveren, want ik heb meer dan duizend kilometers op het eiland gemaakt. Heb zelfs een beetje bij moeten tanken. Wat misschien nog meer storend is, is dat Gold Cars (en waarschijnlijk vele anderen) ook teveel rekenen voor de brandstof. Zo had mijn Peugeot 308 een brandstoftank van 60 liter. Als je deze vol met diesel zou moeten gooien ben je met de actuele brandstofprijzen op Tenerife nog geen 65 euro kwijt. Gold Cars rekent gewoon bijna honderd euro voor een volle tank. Beetje asociaal om ook nog eens veel te veel te rekenen voor de brandstof die je je klant verplicht.

Helaas is het brandstofbeleid vaak niet duidelijk als je een auto huurt. Wat mij betreft kan Gold Cars het schudden. Deze zomer heb ik 3 weken een huurauto nodig in Spanje. Zal vanwege de manier waarop Gold Cars je een poot uit probeert te draaien niet voor deze verhuurder kiezen. Dan maar elders wat meer betalen voor de huur, maar wel op basis van eerlijke regeltjes.4 gedachten over “Volle tank”

 1. Mij is precies hetzelfde overkomen bij GoldCar. Ze rekenen €89 voor een volle tank brandstof in een Golf, terwijl de benzene €0,95 kost op de Canarische eilanden. Dan moet er dus 93 liter benzine in een Golf gaan. Ook kreeg ik ongevraagd een diesel waarvoor ze achteraf €13 toeslag hebben berekend. Maar het ergste was dat ik bij Rental Cars een top up bescherming had, dat is afkoop Eigen risico. In een spaans contract werd onder het mom van borg nogmaals een afkoop Eigen risico gesluisd ad €178,-. Oplichterspraktijken,nooit meer een auto van GoldCar

  Beantwoorden
 2. Auto gehuurd in PORTUGAL Porto.
  moest 125 euro bijbetalen terwijl de autohuur boeking 60 euro was.
  volle tank betalen en weer leeg inleveren.
  allerlei vage belastingen.
  Je betaald ongeveer 70 euro aan allerlei belastingen en tolwegen die dan zogenaamd gratis zijn.nooit meer goldcar.

  Beantwoorden
 3. ik maakte het anders mee!! totaal 15 dagen auto huren in 30 dagen, begin de bon die ik vraag all in , met handtekening, niks geen dit of dat, schrijf de km stand en brandstof stand gemarkeerd op loop langs auto deuken , banden rw issers etc hebben ze een hekel aan, kijk onder kap peil etc, notitie , binnen bekleding , vloermat dat alles in 2 min , monden zijn gesloten maak een foto van verhuurder! KRIJGER LATER BIJ AFREKENING GELD TERUG OF BIJ , MEER BETALEN NOOIT

  Beantwoorden

Plaats een reactie