Nieuws — 10 april 2013

Een trend die je steeds meer ziet in de autoverhuurbranche is dat je verplicht bent een volle tank brandstof te kopen. Een zeer lucratieve manier om extra geld te verdienen aan je klanten, want niemand zal de huurauto terugbrengen met een compleet lege tank. Iedere liter die overblijft is honderd procent winst voor de autoverhuurder. Die hoeft immers alleen de liters aan te vullen die niet in de tank aanwezig zijn om vervolgens weer een volle tank aan de volgende klant af te rekenen. Een van de verhuurders die dit doet is Gold Cars, een redelijk grote verhuurder in Spanje en op de Canarische Eilanden.

Als je een auto voor een korte tijd huurt (één tot vier dagen) dan is op veel bestemmingen het vrijwel onmogelijk om je tank zelfs voor meer dan de helft leeg te rijden. Zeker als je een diesel hebt (makkelijk 800 tot 900 kilometer op één tank) zal je dat niet lukken.

Zelf huurde ik afgelopen maand een auto op Tenerife bij Gold Cars. Mij is het wel gelukt om de tank redelijk leeg in te leveren, want ik heb meer dan duizend kilometers op het eiland gemaakt. Heb zelfs een beetje bij moeten tanken. Wat misschien nog meer storend is, is dat Gold Cars (en waarschijnlijk vele anderen) ook teveel rekenen voor de brandstof. Zo had mijn Peugeot 308 een brandstoftank van 60 liter. Als je deze vol met diesel zou moeten gooien ben je met de actuele brandstofprijzen op Tenerife nog geen 65 euro kwijt. Gold Cars rekent gewoon bijna honderd euro voor een volle tank. Beetje asociaal om ook nog eens veel te veel te rekenen voor de brandstof die je je klant verplicht.

Helaas is het brandstofbeleid vaak niet duidelijk als je een auto huurt. Wat mij betreft kan Gold Cars het schudden. Deze zomer heb ik 3 weken een huurauto nodig in Spanje. Zal vanwege de manier waarop Gold Cars je een poot uit probeert te draaien niet voor deze verhuurder kiezen. Dan maar elders wat meer betalen voor de huur, maar wel op basis van eerlijke regeltjes.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *