Volop lastminutes te boeken

Op dit moment is er een groot aanbod aan last minute aanbiedingen te boeken voor het aflopende zomerseizoen. Het warme Nederlandse zomerweer van de afgelopen 7 weken heeft ervoor gezorgd dat er te weinig mensen op het laatste moment richting de zon over de grens vluchtten. De reisorganisaties hebben natuurlijk geprobeerd om op allerlei manieren de consument te beïnvloeden, maar zomers weer in Nederland en de aanhoudende economische crisis zorgen ervoor dat men minder snel geneigd is om een flinke smak geld neer te tellen voor een of twee weken vakantie.

Het lijkt erop dat de reisorganisaties er zelfs moedeloos van werden. De ene na de andere korting werd aangeboden. Kortingen liepen op tot honderd euro per persoon of soms nog meer, naast de gangbare last minute kortingen. Lachwekkend waren de berichten in kranten dat de consument ondanks het warme weer toch massaal richting het reisbureau trok. Wie de moeite nam om eens te gaan kijken in het reisbureau die zal in veel gevallen niet in een lange rij aan hebben moeten sluiten. Ook de conversies bij online boekingen waren de afgelopen weken aanzienlijk lager dan de vorige zomers.

Wie op vrij korte termijn weg wil en niet al te kieskeurig is wat betreft de vertrekdatum en bestemming die kan rekenen op leuke kortingen. Met name richting Spanje, Griekenland, Turkije, Bulgarije en Tunesië zijn er nu leuke last minute aanbiedingen te vinden. Echter ook verder weg kan met een leuke korting. Zo zien we bijvoorbeeld bij Arke op dit moment 9-daagse reizen naar Curacao voor 699 euro per persoon en een negen-daagse reis naar Playa del Carmen voor 759 euro per persoon op basis van all-inclusive. Dat zijn prijzen waarvoor je normaal net een los vliegticket voor kunt kopen.Plaats een reactie