Voor 19 euro naar Kopenhagen of Praag

Regelmatig komen er mooie aanbiedingen in mailbox binnen. Vaak negeer ik ze, maar soms kom je er eentje tegen waarvan je denkt ‘hoe kan het zo goedkoop?’. Deze ochtend ontving ik een nieuwsbrief van Transavia met als thema ‘De beste tijd van het jaar voor een winterse stedentrip’. Daarin staan ticketprijzen vermeld vanaf 19 euro voor een reis van Eindhoven naar Praag of Kopenhagen. het is natuurlijk een vanaf-prijs en het is slechts een enkele reis, maar dan nog! Dit is nog minder geld dan een enkele reis per trein vanaf mijn woonplaats Roosendaal naar Brussel Centraal in België. Dat kost minstens 20,20 euro via NS International.

Als ik nu kijk bij Transavia dan kan ik bijvoorbeeld op 3 december naar Praag vliegen en 5 december terugvliegen voor in totaal 38 euro. Dat is de laagste prijs die te vinden is voor een retour. Voor nog geen vier tientjes reis je dus helemaal met het vliegtuig naar de hoofdstad van Tsjechië! Het is dat ik in die week andere plannen heb, maar anders zou ik dit zeker overwegen. Uit ervaring weet ik dat de kerstmarkt van Praag tot de betere kerstmarkten van Europa behoort en natuurlijk heeft het prachtige centrum nog veel meer te bieden.

In het geval van Kopenhagen is het iets lastiger om aan de bodemprijs van 38 euro voor een retour te komen. je moet dan al wachten tot januari. Ik vind op de website van Transavia een heenvlucht op 14 januari en een terugvlucht op 17 januari die ieder 19 euro kosten. Samen dus 38 euro voor een vierdaagse reis naar Kopenhagen. Dat is natuurlijk wel exclusief accommodatie en kosten ter plaatse.

Ga naar transavia.nl voor deze aanbiedingen.Plaats een reactie