Voorjaarszon aan de Costa Brava

Wanneer het hier nog winter(s) is zijn er plaatsen in Europa waar het voorjaar al begint en het al goed vertoeven. Zeker met de hedendaagse middelen die wij hebben zijn deze bestemmingen snel bereikbaar. Eén van die regio’s waar het voorjaar al vroeg zijn intrede kan doen is de Costa Brava. In het noordwesten van Spanje vinden we deze 200 kilometer lange kuststrook. Vertaald uit het Catalaans naar het Nederlands zou het de ruige, wilde kust heten. Anders dan de naam doet vermoeden is de kustlijn natuurlijk niet alleen ruig en wild. Er zijn ook voldoende plekken met lange brede stranden.

Genoeg te doen
Op een goede dag kan het aan de Costa Brava al flink warm worden tijdens de winter. De prille voorjaarszon is een verademing. Een leuk dagje op het strand ligt dan ook al snel voor de hand. Er is ook een ruige kustlijn, dus ook wandelaars, fietsers en dagjesmensen die er met de auto op uit willen zullen hier zeker genieten.
Behalve de mooie kustlijn, de aangename stranden en mooie vergezichten heeft de regio ook nog voldoende andere dingen te bieden. Zo is Barcelona wel bij iedereen bekend. Een stad met prachtige architectuur, goede musea, vele winkels en fijne restaurants en bars.
Naast Barcelona zijn er ook vele badplaatsen die aan de Costa Brava liggen. Lloret de mar, Blanes en Tossa de mar zijn slechts enkele voorbeelden. Ook ligt Gerona niet al te ver van de Costa Brava. Deze mooie Catalaanse plaats heeft een aantal mooie gebouwen, verschillende musea en ook voldoende plaatsen om te genieten van een natje en een droogje.

Je kunt gerust concluderen dat de regio van de Costa Brava meer dan voldoende te bieden heeft voor een korte voorjaarsvakantie. Zeker als je dan ook nog in ogenschouw neemt dat het voorjaar hier meestal subliem is kom je zeker niet van een koude kermis thuis.Plaats een reactie