Vrijdagmiddagbrunches in Dubai

Op vrijdag wordt in Dubai het feestmaal van de week bereid. De vrijdag is voor de Arabieren wat in het Westen de zondag is, een lekkere luie rustdag dus. Het is de gewoonte om op vrijdag met vrienden, familie of je geliefde één van de toprestaurants te bezoeken om uitgebreid te genieten van één van de vrijdagmiddagbrunches. Aan de vrijdagmiddagbrunch wordt dan ook veel tijd en aandacht besteed. Oesters, Pekingeend, kreeft en schaafijs zijn haast niet weg te denken van de buffetten.

Topadressen

Verspreid over Dubai vind je verschillende topadressen waar vrijdagmiddagbrunches worden aangeboden. De meeste restaurants hanteren vaste prijzen en bieden een buffet aan. De prijzen voor de vrijdagmiddagbrunches variëren van €20,- per persoon exclusief alcoholische dranken tot €135,- per persoon inclusief heerlijke champagne.

Madinat Jumeirah
Dit is de grootste van allemaal. Bij binnenkomst krijgt iedere gast een plattegrond en die heb je nodig ook. Met ruim 800 plaatsen verdeeld over 3 restaurants en 37 kookeilanden kan het even zoeken zijn. Het grote voordeel is dat je hier alles kunt krijgen. Van een heerlijke hamburger van de barbecue tot foie gras, niets is te gek.

Burj al Arab
De vrijdagmiddagbrunches die hier worden aangeboden behoren tot de meest decadente. Op de 27ste verdieping van dit 7-sterren hotel (het enige 7-sterren hotel ter wereld) vind je Al Muntaha. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over de Perzische Golf en kunt hier onder het genot van live jazzmuziek genieten van kaviaar, sashimi, vers fruit en de meest lekkere Arabische gebakjes.

The Rib Room
The Rib Room is gevestigd in hotel Jumeirah Zabeel Saray. In tegenstelling tot de meeste restaurants die vrijdagmiddagbrunches aanbieden kun je hier kiezen uit een menu dat aan tafel wordt uitgeserveerd. The Rib Room is dus een echte aanrader wanneer je niet zo gecharmeerd bent van buffetten. Ook in The Rib Room, die overigens bekend staat om zijn overheerlijke vlees wordt de vrijdagmiddagbrunch opgeleukt door livemuziek.Plaats een reactie