Waar gaat de reis(tas) naartoe?

Zoals het er nu uitziet is het voorlopig niet mogelijk om op zomervakantie te gaan, zoals we ieder jaar gewend zijn. De coronamaatregelen laten dat nog niet toe. Zolang we ons echter zo goed mogelijk aan de RIVM-maatregelen houden, zoals de anderhalve meter afstand tot elkaar, handen wassen en mondkapjes voor, kunnen we er met elkaar voor zorgen dat het virus zo min mogelijk om zich heen grijpt en het ‘gewone’ leven des te eerder weer tot de mogelijkheden behoort.

Om de moed niet te verliezen kan het heerlijk zijn om vakantiefoto’s te bekijken en juist nu nieuwe plannen te maken. Waar zou je naartoe willen als het reizen weer mogelijk is? Als je overal naartoe zou kunnen, wat staat dan bij jou op nummer 1? We inspireren je met een aantal plekken die je eens zou kunnen overwegen. Geen vliegvakantie, maar op de fiets of met de trein. Of met de auto.

Alle travelbags worden vervoerd tijdens jouw fietsvakantie door Denemarken

Stel dat je je tas pakt en met een goed uitgeruste sportieve fiets richting Denemarken trapt? Je kunt er natuurlijk ook met de auto naartoe rijden of de trein nemen en vanaf daar de fiets pakken. Het land biedt 12.000 kilometer aan fietsroutes en vooral in Jutland vinden de meeste georganiseerde fietsvakanties plaats. Dan worden de travelbags vaak voor je vervoerd naar je volgende bestemming en kun je vrij van al te veel bagage heerlijk je kilometers maken. Wil je behalve het platteland ook Kopenhagen bezoeken dan is dit dé fietsstad bij uitstek. Er zijn enorm veel brede fietspaden.

Ben je een liefhebber van de kust, dan kun je in Denemarken natuurlijk alle kanten uit. Toch menen fietsfanaten dat Funen, het tweede grootste eiland van Denemarken, één van de mooiste gebieden is om te fietsen. Veel idyllische plekken en mooie authentieke dorpjes. Het waait hier overigens minder dan op de andere eilanden omdat dit eiland redelijk beschut ligt ten opzichte van de Grote Belt en de Kleine Belt.

Pak je reistas en rijdt eens niet dóor Duitsland, maar er naartoe

Kies je voor een autovakantie dan is Duitsland een aanrader. Duitsland? Jazeker. Veelal zien wij Nederlanders het land als een doorreisland, maar dat is eigenlijk zonde. Pak je reistas en maak Duitsland tot je bestemming. Het is een groot land met een enorme verscheidenheid aan natuur, steden en prachtige dorpen.

Qua steden willen de meeste mensen naar Berlijn en dat is inderdaad een bruisende stad, maar er is meer. Denk bijvoorbeeld eens aan Keulen. Maak eens een tocht langs de Rijn, kies voor het traditionele Beieren, verdiep je in de geschiedenis van het oostelijk deel van Duitsland. Of rijdt naar de noordelijke streken waar je nog kustplaatsen treft zoals ze bedoeld zijn. Zonder grote appartementen aan boulevards, met huizen uit de negentiende eeuw. Bezoek Sylt of de Baai van Lübeck.

Kies voor duurzaam, en ga met een volle weekendtas de trein in

Kies je voor een meer duurzame vakantie dan is een treinreis een aanrader. Als voorbeeld geven we hier de niet al te bekende treinreis van het Servische Belgrado naar de stad Bar aan de Adriatische kust. Veel tunnels en maar liefst vierhonderd bruggen, met adembenemende uitzichten. De trein rijdt soms wel op een hoogte van zevenhonderd meter!

Wil je liever naar Schotland? Dan kies je voor de West Highland Line. De spoorlijn verbindt Glasgow met de havens van Oban en Mallaig. Onderweg tref je mysterieuze meren en ruige bergen. Het Glenfinnan viaduct, bekend uit de Harry Potter films, is een van de highlights van de route. Deze rit duurt ongeveer drie en een half uur. Pak je weekendtas in, reis af naar Schotland met de boot bijvoorbeeld en pak deze treinrit mee. Verheug je!Plaats een reactie