Waarom kiezen voor een vakantiehuis vakantie in Nederland?

Waar ga jij elk jaar heen op vakantie? Ga je een keer per jaar heel ver weg of een aantal keren per jaar er tussen uit? Een ding is wel zeker, de kans op een buitenlandse verre vakantie een stuk lastiger gaat worden in de huidige pandemie. Afgelopen jaar hebben we veelal onze vakantieplannen moeten omgooien. Omboeken, annuleren en vouchers waren de meest gehoorde termen in de communicatie met dergelijke reisaanbieders. Ga je komend jaar je voucher nodig hebben om alsnog de vliegreis of verre reis te kunnen doen? Wellicht eens horen of je gratis omboeken mag, want niets lijkt nog zeker! Een ding is wel zeker, thuis blijven kan altijd nog. Echter, wij Nederlanders vinden wel weer iets anders. Zo zagen we een flinke verschuiving in aantal boekingen deze zomer op campings en was een vakantiehuis huren in Nederland een hot item.

Vakantiehuis in Nederland

Nederland is echt een vakantiehuis land. Er is een groot aanbod van zowel particuliere vakantiehuizen als van vakantieparken. Vaak voor korte vakanties, denk aan een weekend of midweek, zijn dit de perfecte tussendoortjes. Gemiddeld gaat de Nederland 3 tot 4 keer per jaar op vakantie. Een vakantiehuis vakantie vergt weinig voorbereiding en kun je je volledig laten ontzorgen. Korte afstanden, dus snel op je eindbestemming. Heerlijk! Kies je voor een vakantiepark, dan kun je je prima vermaken op het vakantiepark. Maar een particulier vakantiehuisje kan voor de avonturier bijvoorbeeld weer interessant zijn, doordat je de massa ontloopt. Provincie Gelderland is zeer intrek voor natuurliefhebbers en Zeeland voor de zonneaanbidders. Maar ook de provincies Limburg en Friesland zijn zeker in trek. Waarom kiezen voor een vakantiehuis vakantie?

  1.       Binnen 3 uur rijden op je eindbestemming
  2.       Je kan op elk moment een huisje boeken
  3.       Gebruik maken van mooie parkfaciliteiten
  4.       Je leert Nederland steeds beter kennen
  5.       Ideaal voor korte vakanties om toch even lekker tot rust te komen
  6.       Voordelig als je met meerdere gezinnen gaat
  7.       Vaak voorzien van luxe!

Vakantiehuisjes boekgedrag

Ondanks dat een vakantiehuis vakantie een plan B was voor veel gasten, verwachten wij dat er tijdens de vakantieperioden van 2021 weer een run gaat ontstaan. Maar een groot verschil ten aanzien van vorig jaar januari. In januari 2021 zien wij, bij vakantiehuisplatform heerlijkehuisjes.nl, een ander boekingsgedrag voorbij komen. Voorheen werd er ruim van te voren geboekt voor de Pasen, Pinksteren en Hemelvaart. Dat is dit jaar toch anders. Veel mensen zijn terughoudend geworden. Waarom? Grote kans dat de gasten veelvuldig gebruik willen maken van de faciliteiten die een vakantiepark biedt of de omgeving waar winkeltjes en restaurantjes open o.a. zijn. Waar in de periode mei, juni, juli en augustus te maken hadden met soepele maatregelen en uitzicht op perspectief, hebben we begin 2021 toch weer te maken met een enorme dip. Voor vele maakt het dus weinig uit. Thuiszitten of het thuiszitten verplaatsen in een vakantiehuisje elders. Het voelt niet als een vakantie, dat kan ik zeker beamen.

Het vooruitzicht

Zoals eerder beschreven, verwachten wij bij heerlijkehuisjes.nl dat voor de komende vakantieperioden veel last minute geboekt zal worden. Dan is er een stuk onzekerheid weg, want we weten meer over de gestelde maatregelen. Uiteindelijk kiest de gast er toch voor om zich even in een andere omgeving te wanen. Misschien kunnen we nog niet alles, maar een fietsje huren om door de heerlijke bossen te fietsen of een lekkere strandwandeling kan je veel goed doen. Het thuiswerken wordt ons vanzelf te veel en is het zien van natuur en het bewegen in een andere omgeving een ideaal moment om tot bezinning te komen. Kortom, nu is het even rustig, maar wij verwachten straks wel weer een drukke periode met veel boekingen!Plaats een reactie