Overig — 19 juli 2014

Barcelona is mede door de bekende architect Gaudi op de kaart gezet. Zijn kenmerkende bouwwerken zijn een echte magneet voor vele toeristen. Veel toeristen betekent natuurlijk ook wel lang aanschuiven om één of meerdere van de schoonheden van Gaudi te bezoeken.

Sagrada Familia
Je bent niet in Barcelona geweest als je nog nooit de Sagrada Familia hebt bezocht. Dit nog altijd in aanbouw zijnde object is dan ook al van buiten zeer indrukwekkend. Je gaat je dan ook vanzelfsprekend afvragen hoe het er van binnen uitziet. Van binnen is het dan ook minstens net zo mooi als aan de buitenkant. Gaudi stond bekend dat hij zowel de gebouwen van binnen als van buiten bijzonder veel aandacht schonk. Bij een bezoek van de Sagrada Familia aan de binnenkant kan op drukke dagen kan je geduld wel op de proef gesteld worden. Soms het is het langer dan drie uur aanschuiven alvorens je de eerste stappen binnen kan zetten.

Park Güell
Een andere druk bezochte plaats waar je de schoonheid van de werken van Gaudi kunt bewonderen is Park Güell. Het mag duidelijk zijn dat ook deze locatie tot de populairste van Barcelona behoort.  Ook hier is de kans aannemelijk dat je lang zult moeten wachten voor je het park mag betreden.

Vermijd de drukte
Er zijn manieren om de grote bezienswaardigheden van Gaudi te bezichtigen zonder dat je geduld op de proef wordt gezet. Barcelona is een bruisende stad, maar er zijn tijdstippen dat het aanzienlijk minder druk is. Zo kun je het beste vroeg in de ochtend de drukke bezienswaardigheden bezoeken. Ook is er een mogelijk om online je kaartjes te reserveren, zodat je sneller binnen raakt. Lange aanschuifrijen zijn dus te vermijden. Op deze manier hou je ook veel meer tijd over om andere mooie dingen te zien en te bezoeken die er in Barcelona zijn.

Tags: , , ,

Gerelateerd nieuws

Wat een miskoop!

Wat een miskoop!

4 februari 2019
Typisch Nederlands

Typisch Nederlands

29 november 2018
Een kleine auto?

Een kleine auto?

27 november 2018
Lichter reizen

Lichter reizen

12 september 2018
All Inclusive

All Inclusive

11 september 2018

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *