Wandelgids lokt wandelaars naar Menorca

Net op tijd voor wie nog wil nazomeren ligt vanaf half september de tweede druk van de gids ‘Wandelen op Menorca’ in de winkel. De afgelopen jaren hebben heel wat wandelaars de charme van ‘het kleine broertje van Mallorca’ ontdekt. Met de feedback die zij van wandelaars ontvingen, zijn de auteurs dit voorjaar teruggegaan naar Menorca en hebben de eerste druk uit 2006 volledig geactualiseerd. ‘Wandelen op Menorca’ bevat vijftien wandelingen en is voor € 14,95 te koop in de (internet)boekhandel (ISBN 978907819170).

Menorca

Vergeleken met andere zonbestemmingen is Menorca rustig en relatief onbedorven. Het massatoerisme heeft maar heel beperkt voet aan de grond gekregen, waardoor het, zeker buiten het hoogseizoen, een heerlijk wandelparadijs is. Door haar status als beschermd gebied is er veel aandacht voor natuurbeheer en behoud van traditionele landbouwmethoden. Wandelen op Menorca is alsof je terug wandelt in de tijd, toen drukte, stress en de 24-uurs economie nog onbekende begrippen waren. De combinatie van rustige, natuurlijke, zonovergoten stranden en goed begaanbare paden en wegen maken het eiland tot de ideale bestemming voor wandelaars. Doordat het eiland relatief vlak is, hoef je niet een ervaren klimmer te zijn om de routes uit deze gids te kunnen lopen. Het enige waarover je hoeft te beschikken, is een redelijke conditie en goede wandelschoenen. Voor de doorgewinterde loper bieden de langere routes meer dan genoeg uitdaging. Zo is er voor iedereen iets te vinden op Menorca.

De gids

De vijftien wandelingen zijn bijna allemaal rondwandelingen, verspreid over het eiland. De afstanden variëren van 7,5 tot 19,2km. Per tocht is aangegeven hoe lang deze duurt, aangevuld met een zwaartecategorie (1 tot 3). De reacties van wandelaars op de eerste druk waren positief. Velen gaven aan dat de wandelgids ze stukken van Menorca heeft laten zien, die ze anders niet ontdekt zouden hebben.

De uitgeverij

De wandelgidsen van One Day Walks worden allemaal in eigen beheer gemaakt. De schrijvers lopen alle wandelingen zelf. Er is veel ruimte voor de foto’s, die ook allemaal zelf gemaakt worden. De gidsen hebben een heldere, zelf ontwikkelde opzet en ook de kaarten worden gemaakt volgens een eigen concept. Waar anderen kiezen voor snelle vertalingen, werkt One Day Walks, langzaam maar gestaag, aan een reeks van gidsen waarvan de wandelingen beproefd en getest zijn. Er zijn tot nu toe tien titels verschenen, waarvan er inmiddels twee in het Engels en twee in het Duits zijn vertaald. Uiteraard zijn de auteurs ook daar zelf nauw bij betrokken.

wandelenopmenorcaPlaats een reactie