Wandeling door natuurgebied Kortenhoeff

In een tijd dat je door COVID-19-maatregelen beperkt bent in wat je wel en niet mag doen, is wandelen een uitstekende manier om te ontspannen. Dat is goed merkbaar aan de hoeveelheid wandelaars die je op een gemiddelde dag ziet. Vooral in het weekend en bij lekker weer zie je Nederlanders massaal door de lanen, over de paden en in de natuurgebieden lopen. Denk bij het woordje ‘massaal’ niet aan grote groepen wandelaars, maar vooral aan mensen die alleen of met z’n tweeën lekker buiten gaan lopen. Want dat is wat binnen de huidige coronaregels wel mag.

Hoewel ik zelf direct aan de rand van een mooi natuurgebied woon, ga ik er steeds vaker op uit om al wandelend nieuwe plekjes te ontdekken. Zo heb ik vorige week en dit weekeinde heerlijk gewandeld in natuurpark Grenspark Kalmthoutse Heide. Niet op de Kalmthoutse Heide zelf, want dat ligt in België. Daar mag je voor recreatieve doeleinden momenteel niet naartoe als Nederlander. Maar binnen het natuurgebied zelf zijn een aantal leuke wandelingen die je kunt maken die geheel op Nederlands grondgebied liggen.

Gisteren hebben we gekozen voor drie kortere wandelingen, waarbij er twee in het natuurgebied Kortenhoeff liggen en eentje een stukje van de Brabantse Wal laat zien. De combinatie van deze drie wandelingen vormen een goed voorbeeld van hoe leuk wandelen in Noord-Brabant kan zijn. Je loopt door grasland, door bossen en langs mooie vennen. De optelsom van deze drie wandelingen zorgt voor een totale afstand van nog geen tien kilometer, wat zeker voor ietwat ervaren wandelaars prima te doen moet is.

De drie wandelingen die prima op elkaar aansluiten zijn Uil, Muis en Vos. Op deze pagina kun je deze routes bekijken. Het mooiste stuk vonden wij waar we langs de verschillende vennen van Kortenhoeff liepen. Prachtig!

Praktische informatie

Wij hebben de auto geparkeerd op het parkeerterrein van Recreatiepark Familyland. Je moet dan door het vakantiepark heen om aan wandelroute Uil te starten. Wandelroute Muis sluit naadloos hierop aan. Om wandeling Vos te doen moet je een stukje van 500 meter overbruggen.

Volgens onze app hebben we 10 kilometer gewandeld en daar bijna 2,5 uur over gedaan. Dat is inclusief wat stops voor mooie fotomomentjes. De aanduiding van de routes is goed. Je moet wel even zoeken naar het startpunt. Onderweg kom je op enkele plekken bankjes tegen. Horeca zit op het vakantiepark. Op dit moment kun je vanwege coronaregels alleen maar afhalen.Plaats een reactie