Wat als je auto geen trekhaak heeft?

Na jarenlang er over nagedacht te hebben besluit je om dan toch een caravan te kopen. Je wilt genieten van de ultieme vrijheid die het kamperen biedt. Maar wat als jouw auto geen trekhaak heeft? Moet je dat ook een andere auto kopen? Natuurlijk klinkt het altijd leuk om voor een nieuwe auto te mogen shoppen. Het kost je alleen altijd geld. En dat geld heb je al heel hard nodig voor de aanschaf van de caravan, tenzij je net de hoofdprijs in de loterij gekocht hebt. Het is natuurlijk wel meteen een excuus om voor een auto met meer trekkracht en vermogen te kopen. Maar wat als dat niet nodig is? Wat als jouw auto helemaal perfect is, behalve dat je er door het ontbreken van een trekhaak geen caravan mee kunt trekken? Dan zijn er andere oplossingen!

Zo wist ik niet dat je vrij gemakkelijk achteraf een trekhaak kunt installeren. Ik dacht altijd dat je bij het kopen van de auto er al eventueel rekening mee moest houden of je later een trekhaak nodig zou hebben. Zo kocht ik ruim tien jaar geleden een nieuwe auto voorzien van een dure wegklapbare haak. Volgens mij was de meerprijs iets van 1100 euro of zo. Uiteindelijk is deze accessoire één keer gebruikt om een aanhangwagen te trekken toen ik grint moest halen. Een caravan is er nooit gekomen.

Laatst hadden wij het er thuis weer over. Zullen we eens gaan kijken voor een caravan? En dat terwijl mijn auto natuurlijk geen trekhaak heeft en hij slechts drie jaar oud is. Dat is niet het beste moment om de bolide in te ruilen. Een zoekopdracht via google bracht me bij Olifant trekhaken. Daar ontdekte ik dat ik voor nog pakweg driehonderd euro een complete trekhaakset kan kopen voor mijn Volvo, compleet met de kabelset. Voor ons biedt dat toch een nieuw perspectief. De auto is ideaal qua vermogen en toelaatbaar trekgewicht om een caravan te trekken. Misschien dat we binnenkort toch weer eens rond gaan kijken. Ik weet in ieder geval hoe het ’trekhaakprobleem’ opgelost kan worden. Volgens de site is er na montage geen keuring nodig. Het enige wat ik wel zal moeten doen is een kennis die een brug heeft even lief aankijken!Plaats een reactie