Wat een verschil

Dat de prijs-kwaliteitsverhouding soms zo totaal verschillend kan zijn is wederom bewezen tijdens mijn laatste trip naar Duitsland. Zo verbleef ik een nacht in het Le Meridien Grand Hotel in Nürnberg voor een prijs van 115 euro inclusief ontbijt, wifi en parkeren. Een nacht later overnachtte ik in het Mercure Porta Nigra hotel in Trier voor een tarief van 110 euro inclusief  parkeren en wifi, maar zonder ontbijt. Als ik het ontbijt er bij zou nemen dan was de overnachting in Trier duurder uitgevallen.

Hoewel de prijzen vrijwel overeenkomen, was er in de beleving een wereld van verschil. In Nürnberg heb ik zo heerlijk geslapen dat ik overweeg het hotel te bellen om te vragen welke bedden en kussens ze gebruiken. Ik ben iemand die slapen als een noodzakelijk kwaad ziet. In Nürnberg vond ik het jammer dat ik niet langer in bed kon blijven liggen. De kamer was verder zeer sfeervol ingericht, gezellig verlicht en was voorzien van een badkamer met een heerlijke regendouche.

Wat een deceptie was het een dag later in Trier. De lift deed me meteen denken aan liften zoals je ze in hele foute oude oostblokhotels wel eens ziet. Wit met foute gouden accenten. De kamer was ruim en daarmee heb je alle pluspunten van de kamer in één woord genoemd. De inrichting is zeer gedateerd. Je vraagt je bijna af of een blinde verantwoordelijk is geweest voor het interieur. De kamer is absoluut niet schoon. Dat is bijvoorbeeld zichtbaar aan de stoflaag op de closetrolhouder en merkbaar aan de opgezette slijmvliezen in de neus na de overnachting. En dan het bed. In een houten bak ligt een keihard matras die voorzien is van een toplaag die volgens mij amper ademt. Zowel het dekbed als het kussen zijn oncomfortabel en komen synthetisch over op mij. Dat ik ’s morgens nat van het zweten wakker wordt is daarvan een kleine indicatie. Gelukkig kun je het zweet er daarna af douchen. Niet in een heerlijke regendouche, maar staand in een wit ligbad.

Beide hotels hebben één overeenkomst. De ligging is perfect. Zo ligt Le Meridien Grand Hotel direct bij de belangrijkste toegangspoort tot de oude binnenstad. Ook Mercure Trier Porta Nigra ligt recht tegenover dé toegangspoort tot het historische hart van Trier.

Wat me verbaast is de gemiddelde waardering voor beide hotels. Ik heb de hotels geboekt via booking.com. Daar krijgt het gezellige Le Meridien hotel met de heerlijke bedden een gemiddelde waardering van 8,3. Het sfeerloze Mercure hotel met de slechte bedden wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,6. Ben ik gek of zijn zij het?

trierhotel2

trierhotel3Plaats een reactie