Wat heb je nodig als je gaat kamperen met een tent?

Je hebt besloten om deze zomer te gaan kamperen met een tent. Wat heb je dan allemaal nodig? Wat moet je aanschaffen en wat is verder nog handig om rekening mee te houden? Je hebt in ieder geval een tent nodig, anders gaat het hele feest niet door. Kijk goed wat voor tent je nodig hebt. Er zijn immers zoveel soorten tenten, dat je goed moet kijken welke het beste bij jouw past. Denk dan aan zaken als capaciteit, comfort, compactheid, gewicht, duurzaamheid en gebruiksgemak. Zo zullen de eisen voor een kampeervakantie in de woestijn of juist in koelere gebieden anders zijn dan wanneer je met een tent naar België gaat.

Voor het slapen heb je in ieder geval iets van een bed nodig. Denk hierbij aan een slaapmat met slaapzak of aan een veldbed. Check of het van belang is dat je van de grond af ligt, bijvoorbeeld vanwege kou of kruipende insecten. Wil je gaan koken? Kijk dan wat je mee wilt nemen aan branders en kookgerei. Reis je met een ruime auto dan ben je wat minder beperkt in wat je meeneemt, maar als je licht gepakt op reis wilt gaan dan moet je daar op inspelen.

Zorg dat je iets van licht bij je hebt. Een zaklantaarn  is altijd handig, ook als je ’s nachts naar het toilet wilt gaan, maar denk ook aan een lampje voor in de tent. Tegenwoordig heb je handige LED-lampen voor in de tent die licht geven, licht zijn en weinig energie verbruiken. Een verdere aanrader is een zogenaamde multitool. Dit stuk gereedschap kan voor van alles gebruikt worden. Het vervangt als het ware een hoop losse gereedschappen en hulpmiddelen zoals blikopeners, messen, scharen en schroevendraaiers. Kijk ook wat voor soort haringen je nodig hebt om de tent mee vast te zetten. Pas indien nodig ook je scheerlijnen er op aan. Een tip: neem altijd meer mee dan je nodig denkt te hebben. Soms is het handig om twee soorten haringen mee te nemen, zodat je bij verschillende grondsoorten uit de voeten kunt.

Dit zijn globaal eventjes de belangrijkste dingen waar je aan moet denken als je voor het eerst met een tent gaat kamperen. Kijk anders zeker even op de webshop Outdoorextreme voor meer inspiratie. Ik kan alles wel opnoemen wat er te koop is op het gebied van kamperen met een tent, maar op z’n site kun je zelf even rondneuzen.

 Plaats een reactie