Wat je moet weten over Schiphol P3 parkeren

Ga je op vakantie en vlieg je via Schiphol en wil je dat je auto veilig geparkeerd staat op het vliegveld? Wij geven je graag alle nodige informatie over Schiphol parkeren. Zo kun jij in ieder geval met een goed gevoel op vakantie.

Wat is Schiphol P3 parkeren?

Parkeren Schiphol P3 is het officiële terrein van Schiphol. Dit is bedoeld voor lang parkeren wanneer je op reis gaat voor een langere tijd. Hierbij heb je de keuze om op het P3 parkeerterrein te staan of je kunt ook parkeren in de P3 garage. Hier kun je zonder reservering terecht. Het is wel altijd te adviseren om op tijd te boeken, want de garages kunnen vaak snel volgeboekt zijn in de vakantieperiode.

Wanneer je zeker wilt zijn van een goede parkeerplek van is van tevoren reserveren dus altijd en must. Wanneer je niet vooraf reserveert dan betaal je voor Schiphol parkeren buiten € 110 extra. Je betaalt € 107.50 extra voor een plek in de P3 garage.

Makkelijk bereikbaar

Het voordeel van P3 parkeren Schiphol is dat het makkelijk bereikbaar is. Via de snelweg ben je er zo. Je bent binnen vijf minuten met de auto van Schiphol op de P3 parkeerplaats.

Bij dit parkeerterrein wordt er gebruikgemaakt van een shuttlebus. Dit zijn bussen die per 10 minuten vanaf het parkeerterrein vertrekt en zo word je van de terminal zo naar de luchthaven vervoert. Deze bussen rijden 24/7 rond, zo ben je dus altijd lekker snel op de parkeerplaats of op het vliegveld.

Wat is er mogelijk?

Welke faciliteiten zijn er allemaal? Er is meer mogelijk dan je denkt. Hieronder sommen we de mogelijkheden haarfijn voor je op.

  •       Er is overdekt parkeren, hiermee kun je parkeren in de P3 garage, de maximum doorrijhoogte is 1.90 meter.
  •       Je kunt ook buiten parkeren. Wanneer je net iets goedkoper wilt parkeren dan kun je een buitenparkeerplaats nemen. Deze zijn vanwege lagere prijzen vaak wel meer gewild, wees hier dus op tijd mee!
  •       Wanneer je elektrisch rijdt dan kun je eventueel ook je auto op Schiphol P3 opladen. Dit kan altijd van pas komen, en het is fijn te weten dat dit mogelijk is wanneer je gaat parkeren.
  •       Schiphol heeft een kentekenherkenning. Op deze manier rijdt je makkelijk de parkeerplaats op- en af.

Prijzig?

Schiphol parkeren kent een hoop voordelen voor iedere vakantieganger, maar velen noemen parkeren bij P3 Schiphol duur. Waarom kiezen veel mensen dan toch wel voor het parkeren op Schiphol? De tarieven om drie dagen te parkeren zijn rond de 40% duurder dan die van een standaard parkeergarage. Maar waarom gaan mensen hier dan toch nog altijd voor?

P3 Schiphol parkeren is veilig. Je kunt je auto 24 uur per dag en zeven dagen in de week veilig parkeren op Schiphol. Zo is de kans dat er iets met je auto gebeurt een stuk kleiner. Daarom is het vaak toch een goede beslissing om voor Schiphol P3 parkeren te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, en je kunt daarnaast ook vergelijken.

Wanneer je van tevoren boekt dan kun je beter ook de tijd nemen om te vergelijken. Wanneer je dit goed doet dan kom je zo vaak toch een stuk goedkoper uit, want goedkoop parkeren op Schiphol is zeker geen ‘mission impossible’. Tegenwoordig is vergelijken toegankelijker en eenvoudiger dan ooit.Plaats een reactie