Wat te doen bij slecht weer in de Ardennen?

De Ardennen liggen nu eenmaal niet in zuid- Europa dus is de kans aanwezig dat u daar van het zelfde heerlijke rotweer kan genieten als we soms in Nederland getrakteerd krijgen. Wandelen in de uitgestrekte bossen wordt dan ineens een stuk minder aantrekkelijk. Alleen de mtb- er zal zich wellicht niet veel aantrekken van een miezerbuitje. Nat wordt je immers als fiets in de bossen toch. Daar zit je dan in je idyllische huisje met heel het gezin. Wat te doen? In de Ardennen zijn er  genoeg leuke attracties die geheel binnen zijn.

Voor de kleintjes is een tochtje naar Houtopia een leuk alternatief. In deze binnen speeltuin met leuke educatieve spelletjes zijn ze wel even zoet en leren ze nog iets ook. Heeft u thuis een echte prinses of ridder in huis dan is het kasteel van Vêves of Chateaux Laveaux-Saint-Anne wellicht een optie. Kastelen die zo wel voor klein en groot leuk zijn om te ontdekken. Leer er meer over het leven in het kasteel, laat ze hun verkleedkleren meenemen en waan je een echte prins of prinses op het chateaux.

Met grotere kinderen is een grot bezoeken ook altijd leuk vertier. Door heel de Ardennen zijn mooie grotten te vinden die onder begeleiding van een gids te zijn bezoeken. Hierbinnen hebt u geen last van de regen hooguit van de neervallen de druppels van het plafond. Let wel op bij deze attracties. Omdat per gids maar een beperkt aantal bezoekers mee kunnen, kan het voor komen dat u die dag niet meer toegelaten kan worden tot een rondleiding. Vaak kunt u wel via internet reserveren. Hebt u een meer onderzoekend of nieuwsgierig reisgezelschap denk dan aan het Euro Space Centrum. Waan je enkele uren een echte astronaut en doe zelfs mee aan trainingen voor het leven in een ruimte station. Naast al deze attracties kent de Ardennen natuurlijk ook veel musea. Het herinneringscentrum in Bastogne bijvoorbeeld, voor wie geïnteresseerd is in de tweede wereldoorlog. Of wat dacht u van het Rivero musuem in Hotton. Een blik in de wondere wereld van de rivier.

Als dit alles niet genoeg is kan men natuurlijk altijd nog gaan zwemmen. Er zijn verschillende gemeenten met een gemeentelijk zwembad en op twee plaatsen, in Froidchapelle en Vielsalm is ook een tropisch zwemparadijs te vinden. Bent u met alleen volwassenen bezoek dan een leuke brouwerij, ga uitgebreid de lekkere biertjes proeven, neem een rondleiding en laat u culinair verrassen door de keuken. Regen of zonneschijn, in zo’n brouwerij wordt het vanzelf gezellig.

Genoeg te doen dus, zo zou men bijna gaan hopen dat het een keer gaat regenen.Plaats een reactie