Wat te doen in Veere?

Nu het zomerseizoen aangebroken is, wordt de Nederlandse provincie Zeeland weer overspoeld met toeristen. Vooral Nederlanders, Duitsers en Belgen weten deze meest zuidwestelijk gelegen provincie te vinden. Het strand is natuurlijk de grootste publiekstrekker. De Zeeuwse kust behoort tot de mooiste kustgebieden van Europa. Toeristen trekken ook graag de leuke steden en dorpen in. Middelburg en Zierikzee zijn de grootste toppers, op de voet gevolgd door Vlissingen. Maar ook Veere mag op veel toeristen rekenen. Dit is een wat kleinere plaats die de afgelopen jaren dankzij internet een breder publiek heeft weten te bereiken. Want ondanks dat Veere nog geen tweeduizend inwoners telt, heeft het stadje alles in huis om de bezoekers te vermaken.

Afgelopen week bezocht ik Veere voor de tweede keer in twee jaar tijd. De eerste keer was ik al meteen gecharmeerd van Veere. Nu keerde ik terug om een top 10 bezienswaardigheden van Veere te maken. Want wat moet je gaan doen in Veere? Wat maakt van Veerde een plek die je zou moeten bezoeken in plaats van al die andere stadjes en dorpen in Zeeland?

Tijdens mijn bezoek aan Veere werd me dat al snel duidelijk. Historie, schoonheid, gezelligheid en leuke winkeltjes zorgen ervoor dat je in Veere gemakkelijk een flink aantal uren kunt vermaken. Het was eerlijk gezegd niet zo lastig om een top tien van hoogtepunten in Veere te maken.

Het beste terras van Nederland

Als je toch in Veere bent, maak dan meteen gebruik van de mogelijkheid om de in 2019 en 2020 tot beste terras van Nederland te bezoeken. De Werf heeft die titel niet voor niets gekregen. Wat een lekker plekje. Onze tip: bestel als lunch de ciabatta met zalm. Of geniet van heerlijke Zeeuwse mosselen met friet!

Wat te doen in Veere1 gedachte over “Wat te doen in Veere?”

Plaats een reactie